به وب سایت اقتصاد قرن خوش آمدید

اصطلاحات کاربردی ارز دیجیتال

اصطلاحات کاربردی ارز دیجیتال Digital Currency

اولین مورد از اصطلاحات ارزهای دیجیتال خود عنوان ارز دیجیتال است. در منابع مختلف تعاریف مختلفی را می‌توان برای این اصطلاح مشاهده کرد، اما قصد داریم تا تعریفی مفصل و البته به زبان ساده را برای آن بیان کنیم.
در این اصطلاح دو واژه در کنار هم قرار گرفته‌اند. ارز و دیجیتال. ارز معنی کاملاً مفهوم و مشخصی دارد. پول، اسکناس، پول فیات و .. از جمله کلماتی هستند که می‌توانند به‌عنوان معنی برای کلمه ارز بیان کرد. دیجیتال را هم می‌توان با کلماتی مانند الکترونیکی، کامپیوتری و … معنی کرد.
کنار هم قرار گرفتن این دو کلمه نیز ما را به عبارت‌هایی مانند پول الکترونیکی می‌رساند که می‌تواند برای بیان معنی این اصطلاح دقیقاً تعبیر درستی باشد. الکترونیکی بودن این پول نشان می‌دهد که ماهیتی فیزیکی نمی‌توان برای آن متصور بود. ارز بودن آن نیز نشان از این دارد که می‌توان از آن به‌عنوان جایگزینی برای پول در مبادلات استفاده نمود.
البته شایان ذکر است که نباید ارز دیجیتال را با پول معمولی که از یک حساب به حساب دیگر انتقال پیدا می‌نماید، اشتباه بگیرید. زیرا در این حالت نیز گردش اول نیاز به اسکناس فیزیکی خواهد داشت. در تبادل ارزهای دیجیتال هیچ‌گاه کالای فیزیکی حتی برای افتتاح حساب وجود ندارد.

مرکز آموزش ارز دیجیتال و بازارهای مالی

آنلاین یا حضوری آموزش ببینید مدرک فنی و حرفه ای، بین المللی بگیرید

آموزشگاه فنی و حرفه ای مدیران محاسب (اقتصاد قرن) ش.م ۱۰۴۳۵۵

  • کریپتوکارنسی Cryptocurrency

اصطلاحات در ارزهای دیجیتال با عنوان اصطلاحات کریپتوکارنسی نیز شناخته می شوند. پس این دو باید معنی مشابهی داشته باشند. معنی تحت الفظی این کلمه به زبان فارسی ارز رمزنگاری شده است و معنی جزئی تری نسبت به عبارت ارز دیجیتال دارد.

  • رمز ارز

اصطلاحی که ایرانی ها به جای ارز رمزنگاری شده استفاده می نمایند، رمز ارز است.

  • ارز رمز نگاری شده

در برخی منابع اگر با عبارت ارز رمز نگاری شده روبرو شدید، همان معنی ارز دیجیتال، رمز ارز و کریپتوکارنسی را خواهد داشت.

  • رمزنگاری Cryptography

رمزنگاری نیز یکی از اصطلاحات ارزهای دیجیتال است که مفهوم بسیار ساده ‌ای دارد. اصطلاح رمز نگاری در بازار ارزهای دیجیتال در واقع به این مفهوم اشاره دارد که این ارزها با استفاده از برنامه نویسی های کامپیوتری رمز نگاری شده و امکان نفوذ به شبکه آنها برای هکرها وجود ندارد.

  • ماینینگ Mining

ماینینگ نیز یکی از اصطلاحات کریپتوکارنسی ها است. ماینینگ در اصطلاح به معنی استخراج است. هرچند استخراج همان معنی معمول خود را در این کلمه دارد، اما استخراج در ارزهای دیجیتال معنی متفاوتی نسبت به شرایط عادی این کلمه دارد. ماینینگ یا استخراج اصطلاحی است که به فرایند تائید و معتبر ساختن تراکنش‌های بین کاربران در شبکه ارزهای دیجیتال استخراج می‌شود. استخراج در ارزهای دیجیتال زمانی رخ می‌دهد که طی یک فرایند مشخص و با حل کردن یک سری معادلات ریاضی پیچیده یک تراکنش تائید می‌شود.
روند تراکنش‌ها در شبکه ارزهای دیجیتال به این صورت است که بعد از هر تراکنش کاربرانی که به‌عنوان ماینر فعالیت می‌نمایند، بایستی مهر تائید روی آن قرار دهند. این تراکنش‌ها در استخری با عنوان استخر تراکنش‌های تائید نشده قرار می‌گیرند. این تراکنش‌ها برای قرارگیری در سیستم بلاکچین بایستی تائید شوند. به فرایند تائید این تراکنش‌ها که توسط فرایند مشخصی صورت گرفته می‌شود، ماینینگ اطلاق می‌گردد. دقت کنید که استخراج یکی از روش‌های توسعه و افزایش تعداد ارزهای دیجیتال عرضه شده است و تنها مختص ارزهایی است که با این فرایند ساخته شده باشند.

  • ماین Mine

ماین هم یکی از اصطلاحات ارزهای دیجیتال است. این اصطلاح از نظر معنی و کاربری شرایط مشابهی با ماینینگ و استخراج دارد. به فرایند استخراج ارزهای دیجیتال توسط کامپیوتر میان گفته می‌شود.

  • ماینر Miner

یکی دیگر از اصطلاحات رایج ارزهای دیجیتال که باید به بررسی آن بپردازیم، ماینر است. در دنیای ارزهای دیجیتال به کاربرانی که برای استخراج ارزها اقدام می‌نمایند، ماینر اطلاق می‌شود. استخراج کننده عنوان دیگری است که می‌توان به جای ماینر استفاده کرد. البته باید متذکر شویم که استخراج برای ماینر در واقع همان حل کردن معادلات ریاضی توسط کامپیوتر و تائید کردن تراکنش‌های انجام شده در شبکه است.

  • صرافی Exchange

یکی دیگر از اصطلاحات در ارزهای دیجیتال, صرافی یا اکسچینج است. صرافی در دنیای واقعیت به مغازه‌های تجاری اطلاق می‌شود که مردم از آنها برای تغییر واحد پولی و خرید و فروش ارزهای مختلف استفاده می‌نمایند. به این معنی که شما می‌توانید با مراجعه به یک صرافی پول ریالی خود را داده و در ازای آن به نسبت دلار و یا هر ارز دیگری دریافت نمایید. صرافی ارزهای دیجیتال نیز همین معنی و مفهوم را دارد، با این تفاوت که دیگر مراجعه حضوری معنی نداشته و کاربران می‌توانند به صورت آنلاین و اینترنتی با ورود به صرافی ارز دیجیتال، ارز در اختیار خود را داده و در ازای آن ارز دیگری دریافت نمایند. صرافی می‌تواند یک سایت اینترنتی، یک اپلیکیشن موبایل یا هر دو باشد.
در حال حاضر صرافی ‌های بسیار معتبر و بزرگی در سطح جهان برای ارزهای دیجیتال فعالیت می‌نمایند. صرافی بایننس معتبرترین و بزرگترین صرافی ارز دیجیتال است که امکان تغییر ارزهای بسیار زیادی در آن وجود دارد. هوبی گلوبال، کوین بیس، کراکن، بیتفینکس و بیت هام ازجمله معروف‌ترین صرافی ‌های ارز دیجیتال در دنیا هستند.
با شناخت مفاهیم ارزهای دیجیتال یک قدم بزرگ برای جلوگیری از اشتباهات در زمان معاملات خود نزدیک خواهید شد.

مفاهیم ارزهای دیجیتال

اصطلاحاتی که در بخش قبل به بررسی آنها پرداختیم، اصطلاحات رایج در بازار ارزهای دیجیتال بودند که احتمالا از قبل یک بار هم که شده آنها را شنیده بودید. اما آشنایی با اصطلاحات ارزهای دیجیتال به همین مرحله ختم نمی شود. در این بخش شما را با مفاهیمی از این بازار آشنا می کنیم که کمی تخصصی تر هستند اما شناخت آنها لازم است.

  • استخر استخراج Mining Pool

یکی از اصطلاحات تخصصی در فرهنگ لغت ارزهای دیجیتال عبارت استخر استخراج است. تمام تراکنش‌ هایی که در شبکه ارزهای دیجیتال صورت می‌پذیرد، در یک بلاک قرار می‌گیرد. اما برای اینکه تراکنش مورد نظر مورد تائید قرار گیرد، بایستی بلاک آن به بلاکچین اصلی شبکه ارز دیجیتال متصل گردد. برای این منظور بایستی ماینرها با فرایندی خاص ارتباط میان بلاک و بلاک چین اصلی را حل کنند. در این بین در مدت زمانی که بلاک مورد نظر و یا همان تراکنش صورت گرفته هنوز تائید نشده است، در یک محیط مجازی قرار می‌گیرد. این محیط مجازی در دنیای ارزهای دیجیتال اصطلاحاً با عنوان استخر استخراج شناخته می‌گردد.
ماینر ها با تلفیق دستگاه ‌های ماینینگ خود در استخر استخراج سعی می‌کنند تا تراکنش‌های قرار گرفته در این بخش را تائید نموده و از این طریق هم به کارکرد و امنیت شبکه کمک می‌نمایند و هم درآمدی برای خود کسب می‌نمایند.

  • ارز دیجیتال در گردش

خوبی بررسی اصطلاحات ارز دیجیتال به زبان ساده در این مقاله این است که شما می توانید از این مفاهیم برای ترید و معامله در این بازار به نفع خود استفاده کنید.
ارز دیجیتال در گردش اصطلاحی است که به تعداد واحدهای ارز دیجیتال موجود و در حال گردش در بازار اطلاق می‌شود. به این معنی که ممکن است در حال حاضر تعداد مشخصی از بیت کوین و یا سایر ارزهای دیجیتال در بازار قابل معامله باشد. هرچند در آینده و در لحظه این عدد تغییر می‌نماید، اما با این حال به تعداد واحد از هر ارز دیجیتالی که در بازار در گردش است، اصطلاحاً ارز دیجیتال در گردش اطلاق می‌گردد.
ارز دیجیتال در گردش از جمله مفاهیم ارزهای دیجیتال است که در تحلیل فاندامنتال این ارزها کاربرد زیادی دارد.

  • سکه‌ های مرده

در میان اصطلاحات ارزهای دیجیتال اصطلاحاتی هم هستند که کمتر به آنها پرداخته شده است. سکه‌ های مرده یکی از این موارد است. اصطلاح سکه ‌های مرده در واقع به تعدادی از یک ارز دیجیتال اطلاق می‌شود که از شبکه خارج شده و دیگر قابل استفاده نیستند. دلایل زیادی ممکن است برای این موضوع وجود داشته باشد. برای مثال گم کردن رمز ورود به کیف پول و از بین رفتن کیف پول یک فرد می‌تواند باعث از بین رفتن آن ارزها شده و آنها را در گروه سکه‌ های مرده قرار دهد.

  • ای سی او ICO (Initial Coin Offering)

ای سی او اصطلاحی است که شاید کمتر آن را در میان اصطلاحات ارزهای دیجیتال شنیده باشید. هر ارز دیجیتالی معمولاً در یک روز خاص و در یک همایش به دنبال معرفی در این همایش به‌عنوان عرضه اولیه آن ارز محسوب می‌شود. در این روز معمولاً سرمایه‌های خریداران به‌عنوان سرمایه اولیه ارز مورد نظر جمع‌آوری می‌شود. به این عرضه اولیه اصطلاحاً ای سی او گفته می‌شود.
قدم اول در معامله گری در بازار کریپتوکارنسی ها آشنایی با اصطلاحات ترید ارز دیجیتال است.
اصطلاحات ترید ارز دیجیتال
اصطلاحات ترید ارز دیجیتال نیز از آن دسته اصطلاحاتی هستند که لازم است تا در همان قدم های نخست حضور در این بازار با آنها آشنا شوید.

  • ترید Trade

آشنایی با اصطلاحات ارزهای دیجیتال در بخش ترید بسیار جذاب خواهد بود. خرید و فروش و معامله ارزهای دیجیتال اصطلاحاً ترید نامیده می‌شود. ترید در دو روش سرمایه‌ گذاری کوتاه ‌مدت و سرمایه ‌گذاری بلند مدت صورت می‌پذیرد.

  • تریدر Trader

به معامله ‌گر و کسی که اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال می‌نماید، تریدر می‌گویند.

  • ارزش بازار Market Cap

همچنین معامله ‌گران و تریدرهای ارزهای دیجیتال باید با یکی دیگر از اصطلاحات رایج این ارزها با عنوان ارزش بازار یا Market Cap آشنا باشند. ارزش بازار یا مارکت کپ یکی از اصطلاحات ارزهای دیجیتال است که می‌توان از آن برای تحلیل قیمت ارز نیز استفاده نمود. ارزش بازار یک سهم یا ارز دیجیتال از یک رابطه ریاضی بسیار ساده حاصل می‌شود. برای این منظور تنها کافی است که تعداد ارز دیجیتال در گردش برای هر رمز ارز را در قیمت لحظه‌ای آن ضرب کنید تا ارزش بازار آن ارز را در آن لحظه محاسبه نمایید. مسلماً با تغییر قیمت و یا تغییر تعداد ارز دیجیتال این عدد نیز دستخوش تغییر می‌شود. البته باید متذکر شویم که برای تعیین ارزش بازار دقیق یک ارز دیجیتال ابتدا باید تعداد سکه ‌های مرده را از کل سکه ‌های در گردش آن کم کنیم.
این اصطلاح از آن دسته از اصطلاح ترید ارز دیجیتال است که در تعیین یک ارز با ارزش و مهم از میان ارزهای به درد نخور اهمیت زیادی خواهد داشت. ارزش بازار کریپتوکارنسی ها را می توانید در سایت اقتصاد قرن مشاهده کنید.

  • بازار خرسی Bear Market

بازار خرسی یکی از اصطلاحات رایج در ارزهای دیجیتال است. این نوع بازار اصطلاحاً به بازاری اطلاق می‌شود که روند نزولی در پیش گرفته و قیمت‌ ها در حال کاهش هستند.
بازار خرسی از جمله مفاهیم ارزهای دیجیتال است که در سایر بازارهای مالی اعم از بازار بورس و فارکس نیز کاربرد دارد.

  • خرس‌ها Bears

خرس‌های به کاربران و معامله‌گرانی اطلاق می‌شود که به قیمت ‌ها و روند بازار بدبین بوده و تصور بر افت و نزول آن دارند.

  • تله خرسی Bear Trap

تله خرسی اصطلاحاً شرایطی در بازار را تفسیر می‌نماید که در آن بسیاری از معامله‌گران، مخصوصاً معامله‌گران خرد، خیلی شواهدی مبنی بر صعود قیمت‌ها نمی‌بینند و بر همین عقیده اقدام به خرید نمی‌کنند و یا خریدهای قبلی خود را در قیمت‌های فعلی می‌فروشند تا ضرر نکنند. در حالی که بازار پتانسیل صعود دارد.
تله خرسی از جمله اصطلاحات کریپتوکارنسی ها است که لازم است تا با تمرین به شناخت بیشتری در آن در تحلیل ارزهای دیجیتال برسید.

  • بازار گاوی Bull Market

در نقطه مقابل بازار خرسی بازار گاوی قرار دارد که در آن تصور عموم کاربران به صعود قیمت‌ها است.

  • گاوها Bulls

کسانی که به آینده بازار و یا ارز دیجیتال مورد نظر خوش‌بین بوده و معتقدند قرار است قیمت بالاتر برود.

  • تله گاوی Bull Trap

تله گاوی برعکس تله خرسی است که تریدرها پتانسیل اتمام روند صعودی و شروع روند نزولی را درک نمی‌کنند.
این عبارت از آن دسته از اصطلاحات ترید ارز دیجیتال محسوب می شود که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید. زیرا در معاملات در این بازار ممکن است با چالش های زیادی با آن روبرو شده و نتوانید از فرصت های بازار استفاده کنید.

  • بولران ارز دیجیتال Bull run

بولران ارز دیجیتال چیست؟ اصطلاح بولران یا بول ران ارز دیجیتال در واقع اصطلاحی هم معنی با بازار گاوی را دارد. به این معنی که ارز دیجیتال همچنان مستعد صعود بوده و می تواند به رشد خود در بازار ادامه دهد. بولران بیت کوین به این معنی است که بیت کوین می تواند در آینده روند صعودی خود را ادامه دهد.
این اصطلاح ترید ارز دیجیتال زمانی استفاده می شود که یک ارز در حال صعود و رشد قرار دارد.

  • آربیتراژ Arbitrage

آربیتراژ یکی از اصطلاحات ارزهای دیجیتال است که در سایر بازارها نیز قابل تعریف بوده و تنها مختص این بازار نیست. این اصطلاح از آنجایی که به وجود آمده که هر ارز و یا کالایی در بازارهای مختلفی عرضه و قیمت‌گذاری می‌شود. قیمت‌گذاری لحظه‌ای هر ارز دیجیتال در یک صرافی برحسب میزان عرضه و تقاضا انجام می‌پذیرد. عوامل دیگر ازجمله تعداد معامله‌گران یک صرافی و مواردی ازاین‌دست نیز می‌توانند در تعیین این قیمت تأثیر داشته باشند. حالا تصور کنید که این عوامل در یک صرافی باعث شده تا قیمت یک ارز دیجیتال به ۱۰۰۰ دلار برسد و همزمان در یک صرافی دیگر شرایط عرضه و تقاضا به گونه‌ای پیش رفته که قیمت روی عدد ۹۹۰ دلار است.
۱۰ دلار اختلاف قیمت برخی از معامله‌گرانی که در هر دو این بازارها و صرافی‌ها عضویت دارند را به این فکر می‌اندازد که در آن واحد در صرافی اول ارز دیجیتال مذکور را بفروشند و در صرافی دوم آن را بخرند. در ادامه روند قیمت ارز دیجیتال به هر سمتی که پیش برود، این افراد ۱۰ دلار سود برای هر واحد ارز معامله شده دریافت خواهند کرد. این روش معامله در بازار ارزهای دیجیتال با اصطلاح آربیتراژ شناخته می‌شود.

  • رنج در ارز دیجیتال

اصطلاح رنج در ارز دیجیتال را نیز احتمالا در منابع مختلف و صحبت های کارشناسان شنیده اید. این اصطلاح زمانی استفاده می شود که روند حرکت قیمت یک رمز ارز نه صعودی است و نه نزولی. در واقع قیمت در حال درجا زدن در یک محدوده مشخص و محدود است.

  • اصطلاح پامپ ارز دیجیتال

اصطلاح پامپ ارز دیجیتال هر چند در بخش اصطلاحات ترید گنجانده شده، اما از آن دسته از اصطلاحات کریپتوکارنسی ها است که می بایست حتما با آن آشنا بوده و با درک شرایط آن جلوی ضررهای خود را بگیرید.
اصطلاح پامپ ارز دیجیتال در مواقعی استفاده می شود که یک ارز در شرایط غیرواقعی و با ورورد یک سرمایه درشت در یک ساعت و یا یک روز یک رشد بسیار زیاد را تجربه می کند. پامپ ها معمولا به رشد حبابی قیمت ارز دیجیتال معروف هستند و معمولا در ارزهایی اتفاق می افتند که از نظر فاندامنتالی ارزش زیادی ندارند.

  • اصطلاح دامپ ارز دیجیتال

نقطه عکس اصطلاح پامپ ارز دیجیتال اصطلاح دامپ است. رزش شدید قیمت یک رمز ارز در یک مدت کوتاه به معنی دامپ است. دامپ در واقع ترکیدن حباب افزایش قیمت رمز ارز پامپ شده است. در دنیای ارزهای دیجیتال با این دو اصطلاح برخورد زیادی خواهید داشت.
فرهنگ لغت ارزهای دیجیتال هر روز در حال گسترش است. از این رو شما نیز باید هر روز اطلاعات خود را در این بازار به روز کنید.

فرهنگ لغت ارزهای دیجیتال

بعد از بررسی اصطلاحات ترید ارز دیجیتال نوبت به بررسی اصطلاحات کریپتوکارنسی ها به صورت اختصاصی می رسد. در این بخش از آشنایی با اصطلاحات ارزهای دیجیتال با خود این رمز ارزها کار خواهیم داشت و سراغ تک تک آنها می رویم. شناخت این اصطلاحات نیز برای کاربران و معامله‌گران ارزهای دیجیتال لازم است. مخصوصاً اگر اصطلاحات ذکر شده مربوط به ارز دیجیتالی باشد که به معامله آن علاقه داشته و ترجیح می‌دهید تا بازار آن را دنبال نمایید.

  • کوین Coin

کوین اصطلاحی است که در منابع مختلف می‌توانید تعاریف مختلفی از آن را مشاهده کنید. از این گذشته خیلی از کاربران هنوز تعریف درستی از این اصطلاح نداشته و آن را با سایر اصطلاحات مانند توکن اشتباه می‌گیرند. کوین در واقع کلمه‌ای هم معنی با ارز دیجیتال است اما نمی‌توان از آن برای همه ارزهای دیجیتال استفاده نمود. ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و یا اتریوم یک کوین محسوب می‌شود اما برخی از ارزهای دیجیتال معنی کوین را نداشته و اصطلاح توکن برای آنها به کار گرفته می‌شود.

  • توکن Token

توکن از نظر معنایی بسیار نزدیک و مشابه با کوین است اما این دو با هم متفاوت هستند. به‌صورت کلی توکن یک دارایی دیجیتالی محسوب می‌شود که می‌تواند به‌عنوان یک روش پرداخت در شبکه و برای پروژه‌های خاص به کار گرفته شود. برای اینکه تفاوت میان کوین و توکن را بهتر درک کنید، از یک مثال ساده استفاده می‌نماییم. تصور کنید که شما یک بلیط قطار در اختیار دارید. این بلیط قطار یک توکن محسوب می‌شود که شرکت راه‌آهن آن را برای مسافران در نظر گرفته تا از این طریق هزینه سفر را بپردازند. اما پرواضح است که این توکن تنها برای سفر با قطار امکان‌پذیر بوده و شما نمی‌توانید از آن برای سفر با هواپیما استفاده کنید.
اما کوین یک ارز کاملاً مستقل محسوب می‌شود که مختص هیچ پروژه و شرایط خاصی نبوده و شما در هر لحظه می‌توانید با پرداخت آن یک بلیط قطار و یا بلیط هواپیما تهیه کنید.
البته توکن‌های بسیار زیادی هم هستند که به‌صورت چند منظوره قابل استفاده می‌باشند. امکان استفاده چند منظوره بسته به هدف توکن تولید شده و یا شرایط رمز ارز مربوط به آن دارد.

  • بیت کوین Bitcoin

اگر اکنون ما در این مقاله در کنار شما هستیم و به بررسی اصطلاحات ارزهای دیجیتال می‌پردازیم، به دلیل ابداع بیت کوین است. بیت کوین اولین ارز دیجیتال جهان محسوب می‌شود. این رمز ارز در اوایل سال ۲۰۰۹ توسط فردی به نام ساتوشی ناکاموتو ابداع و به جهانیان معرفی شد. این رمز ارز در واقع اولین پول دیجیتال غیرمتمرکز جهان است که هرچند نه به‌صورت رسمی اما به‌صورت غیررسمی به‌عنوان ابزاری برای معامله در دنیای دیجیتال مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل بیت کوین اهمیت زیادی در این بازار دارد. حتی این تحلیل برای سایر ارزهای دیجیتال نیز حائز اهمیت خواهد بود.
هر ارز دیجیتالی در بسترها و پلتفرم‌های معاملاتی با یک نام اختصاری معرفی می‌شود. BTC مختصر شده بیت کوین است و نشان دهنده این ارز دیجیتال در بازار می‌باشد.

  • ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto

ساتوشی ناکاموتو نام فردی است که به‌عنوان مخترع بیت کوین شناخته می‌شود. البته تاکنون ماهیت این شخص به‌صورت دقیق شناسایی نشده و هیچ‌کسی نمی‌داند که واقعاً ساتوشی کیست. اما اولین ایمیل حاوی بیت کوین رمز نگاری شده و اولین تراکنش بیت کوین به نام ساتوشی ناکاموتو ثبت شده است. افراد زیادی ادعا کرده‌اند که ساتوشی واقعی هستند، امنا هنوز این موضوع به اثبات نرسیده است.

  • آلت کوین Altcoin

یکی دیگر از اصطلاحات ارزهای دیجیتال که معمولاً زیاد به کار گرفته می‌شود، آلت کوین است. آلت کوین از واژه انگلیسی alternative Coin برگرفته شده است و به تمام رمز ارزها و ارزهای دیجیتالی اطلاق می‌شود که بعد از بیت کوین به وجود آمده‌اند. آلترناتیو واژه‌ای با معنی جایگزین است. توسعه‌دهندگان ارزهای دیجیتال وقتی به این نتیجه رسیدند که می‌توانند رمز ارز بهتری نسبت به بیت کوین معرفی نمایند که مزیت‌های بسیار زیادی داشته و می‌تواند جایگزین آن باشد، اقدام به توسعه ارزهای دیجیتال نمودند گه به اصطلاح آلتکوین نامیده می‌شوند. هر ارز دیجیتالی که شما به غیر از بیت کوین اعم از اتریوم یا ریپل می‌شناسید، یک آلتکوین محسوب می‌شوند.
آلت کوین یک مفهوم عمومی در فرهنگ لغت ارزهای دیجیتال محسوب می شود. همچنین کارشناسان مختلف ممکن است تعریف متفاوتی از آن داشته باشند.

  • استیبل کوین Stable Coin

یکی دیگر از اصطلاحات در ارزهای دیجیتال که کم‌وبیش توسط معامله کران مورد استفاده قرار می‌گیرد، استیبل کوین است. استیبل یک واژه انگلیسی به معنی پایدار و یا ثابت است و دقیقاً همین معنی را نیز در خود این نوع رمز ارز می‌دهد. نوع دیگری از ارزهای دیجیتال که قیمت آنها تحت تأثیر نوسانات شدید قرار نمی‌گیرد و ارزش آنها مطابق با ارزش یک کالای فیزیکی از پیش تعیین شده پایدار می‌ماند، استیبل کوین است. این ارزهای دیجیتال در واقع مقدار مشخصی نسبت به یک کالای فیزیکی به خود گرفته و نسبت به همان نیز تغییر می‌نمایند.
برای مثال تتر یک استیبل کوین است که قیمت آن بر اساس دلار تعیین شده و همیشه یک دلار است. قیمت این ارز همیشه ثابت می‌ماند. در دنیا رمز ارزهای دیگری نیز وجود دارند که بر پایه کالاها و پول‌های دیگری اعم از پوند، دینا، یورو و حتی طلا شکل گرفته‌اند.

  • اتریوم Ethereum

یکی دیگر از اصلاحات رایج ارزهای دیجیتال که احتمالاً به گوش شما آشنا است، اتریوم است. اتریوم بعد از بیت کوین دومین رمز ارز بزرگ و محبوب جهان است. پلتفرم این رمز ارز در سال ۲۰۱۵ رونمایی شده و با هدف هوشمند‌سازی فرایندها و حذف شخص ثالث از تراکنش‌ها ایجاد شده است.
پیش بینی آینده ارز دیجیتال اتریوم نشان می دهد که این ارز در آینده می تواند با رشدهای قابل توجهی نسبت به شرایط کنونی همراه شود.

  • تتر Tether

تتر نیز یکی دیگر از ارزهای دیجیتال معتبر و معروف است. این ارز دیجیتال یک استیبل کوین محسوب می‌شود که ارزش آن معادل ۱ دلار است.
کیف پول ارز دیجیتال صندوقچه دارایی های شما در این بازار خواهد بود. برای مراقبت از دارایی های خود، اصطلاحات آن را به ذهن بسپارید.

بررسی اصطلاحات ارزهای دیجیتال در بخش کیف پول‌ ها

همچنین ابزار جدایی‌ناپذیر ارزهای دیجیتال کیف پول‌ها هستند که باید به بررسی آنها نیز بپردازیم. در این بخش از آشنایی با مفاهیم ارزهای دیجیتال اصلاحات مربوط به این موضوع را با هم مرور می‌کنیم که می‌توانید از آنها برای بالاتر بردن اطلاعات خود در این زمینه استفاده کنید.

  • کیف پول Wallet

کیف پول ارز دیجیتال اصطلاحی رایج در دنیای ارزهای دیجیتال است که همه کاربران باید در همان شروع کار با آن آشنا باشند. همانطور که از اسم آن پیدا است، نقش کیف پول را برای کاربر به عهده داشته و برای ذخیره کردن رمز ارزها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما با توجه به اینکه عملاً ارزهای دیجیتال هیچ ماهیت فیزیکی ندارند، قرار نیست شما در این کیف پول‌ها نیز سروصدای سکه‌های فلزی را بشنوید. در دنیای رمز ارز‌ها هر تراکنش و هر واحد ارز دیجیتال با یک کد مخصوص و منحصربه‌فرد شناخته می‌شود که کیف پول‌ها وظیفه نگهداری از این کدها را دارند.
البته با توجه به اینکه خود کیف پول‌ها نیز به نوعی یک ابزار الکترونیکی محسوب شده و بایستی راهی برای تبادل ارزهای موجود در آنها وجود داشته باشد، دارای کدهای اختصاصی هستند. در دنیای واقعی برای اینکه از کیف پول خود استفاده کنید، کافی است آن را از جیب خود خارج کرده و محتویان آن را خرج نمایید. در دنیای دیجیتال برای فراخوانی کیف پول خود و استفاده از آن نیاز به یک کد خواهید داشت که در همان شروع کار با کیف پول به شما داده می‌شود.

  • آدرس کیف پول Address

در بند قبل اشاره کردیم که هر کیف پول با استفاده از یک کد دستوری که معمولاً از مجموعه‌ای حروف و اعداد ساخته شده است، تشکیل می‌گردد که این کد همان آدرس کیف پول شما است. فراموش نکنید که اگر آدرس کیف پول خود را گم کنید، در واقع شما خود کیف را گم کرده‌اید.

  • کلید عمومی Public Key

کلید عمومی کلیدی است که از مجموعه از حروف و اعداد تشکیل شده و مشخص کننده کیف پول شما است. اگر بخواهیم ‌این کلید را با مثالی ملموس برای شما بیان کنیم، باید به شماره حساب بانکی شما اشاره کنیم. هر کسی برای واریز پول به حساب شما نیاز به این شماره حساب دارد. کلید عمومی نیز همین نقش را در کیف پول الکترونیکی شما ایفا می‌نماید.

  • کلید خصوصی Private Key

همچنین یکی دیگر از اصطلاحات در بازار ارزهای دیجیتال که لازم است درباره آن نیز توضیحاتی را ارائه نماییم، کلید خصوصی است. کلید خصوصی مکمل کلید عمومی بوده و به‌عنوان پسورد و رمز عبور ورود به آن نقش خود را ایفا می‌نماید. شما و یا هر کس دیگری برای نقل‌وانتقال دارایی‌ها شما از کیف پول الکترونیکی به کلید خصوصی نیاز خواهد داشت. در حفظ و نگهداری این کلید بسیار دقت داشته باشید.

  • کیف پول گرم Hot Wallet

هات والت یا کیف پول گرم اصطلاحاً به کیف پول‌هایی اطلاق می‌شود که به‌صورت آنلاین و اینترنتی هستند. این کیف پول‌ها یا به‌صورت نرم‌افزارهای موبایلی و یا تحت ویندوز هستند و یا مانند یک سایت اینترنتی عمل می‌کنند. این کیف پول‌ها عملکرد بسیار ساده‌ای داشته و کاربران می‌توانند به‌راحتی از آنها برای نگهداری ارزهای دیجیتال استفاده نمایند.

  • کیف پول سرد Cold Wallet

نوع دیگری از کیف پول‌های مناسب برای نگهداری ارزهای دیجیتال کیف پول سرد هستند که ماهیت فیزیکی داشته و شبیه به یک USB به کامپیوتر شما وصل می‌شوند. خوبی این کیف پول‌ها در امنیت بسیار بالای آنها است. البته به خاطر داشته باشید که با گم شدن خود کیف پول ممکن است تمام محتویات آن را نیز برای همیشه از دست بدهید.

  • امضا Signature

هر کاربری برای تراکنش در شبکه ارزهای دیجیتال یک امضا نیاز دارد که همان کلید خصوصی است. شما با داشتن کلیدی خصوصی به‌عنوان مالک ارز دیجیتال موجود در کیف پول خود شناخته می‌شوید و می‌توانید ‌از این امضا برای اثبات مالکیت خود استفاده نمایید.

  • کیف پول نرم‌ افزاری Software Wallet

یکی از اصطلاحات رایج در ارزهای دیجیتال کیف پول نرم ‌افزاری است که اصطلاحاً به کیف پول‌هایی اطلاق می‌شود که به‌صورت یک نرم‌ افزار روی کامپیوتر و یا موبایل نصب شده و کلید خصوصی آنها در پرونده‌های الکترونیکی ذخیره می‌شود. کیف پول تراست والت، اتومیک، اکسدوس و .. ازجمله معروف‌ترین کیف پول‌های نرم‌افزاری محسوب می‌شوند.

  • کیف پول سخت‌افزاری Hardware Wallet

نوع دیگری از کیف پول ‌ها هستند که ماهیت سخت‌افزاری دارند. این کیف پول‌ ها امنیت بیشتری داشته و استفاده از آنها نیز منوط به در اختیار داشتن سخت‌افزار مورد نظر است. لجر نانو، لجر نانو اس و … از معروف‌ترین کیف پول‌ های سخت‌ افزاری محسوب می‌شوند.

  • کیف پول کاغذی Paper Wallet

پیپر والت اصطلاحی است که وقتی به کار گرفته می‌شود که شما رمز خصوصی کیف پول و یا ارز دیجیتال خود را روی یک سند فیزیکی یادداشت کنید. این نوع از کیف پول‌ ها را می‌توانید با ثبت‌نام در برخی از سایت‌ها در دسترس داشته باشید. محافظت از رمز و کدها در این نوع کیف پول به‌صورت آفلاین است.

  • کیف پول موبایل

کیف پول‌ هایی که برای سیستم‌ عامل موبایل ساخته شده و قابل نصب روی موبایل‌ های اندرویدی و یا iOS هستند، با عنوان کیف پول‌ های موبایل شناخته می‌شوند.

  • کیف پول تحت وب

برخی از سایت‌ها نیز ارائه دهنده خدمات کیف پول هستند. این سایت‌ها از طریق اینترنت در دسترس بوده و هیچ نرم‌افزاری برای نصب روی گوشی یا دسکتاپ ندراند. ازاین‌رو به آنها کیف پول تحت وب اطلاق می‌شود.

  • کیف پول دسکتاپ

برخی از کیف پول‌ها نیز به‌صورت نرم‌افزاری روی دستک تاپ و لپ‌تاپ نصب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دست از والت‌ها نیز به همین دلیل کیف پول دسکتاپ نامیده می‌شوند.
هر چند به نظر شبکه ارز دیجیتال ممکن است کمی پیچیده به نظر برسد، اما به در پس اصطلاحات این بخش، تعاریف ساده ای وجود دارد.


بررسی اصطلاحات ارزهای دیجیتال در بخش شبکه

همچنین کاربرانی که به ‌صورت تخصصی به دنبال حضور در بازار رمز ارزها هستند، لازم است تا اصلاحات ارزهای دیجیتال در بخش شبکه مربوط به آنها را نیز فرابگیرند. در ادامه این اصطلاحات را با هم مرور می‌کنیم. دقت کنید که مفاهیم ارزهای دیجیتال در این بخش کمی تخصصی شده و ممکن است پیچیده باشند.

  • وایت پیپر Whitepaper

ازجمله اصلاحات رایج در ارزهای دیجیتال که گه گاه ممکن است در مقالات مختلف با آن روبرو شده باشید، وایت پیپر است. البته این اصطلاح قبل از ظهور ارزهای دیجیتال نیز وجود داشته و با مفهومی مشابه استفاده می‌شده است. در شروع راه‌اندازی یک ارز دیجیتال، توسعه‌دهندگان تمام خصوصیات و مشخصات مربوط به پروژه را به‌صورت مفصل در یک فایل در اختیار همه عموم قرار می‌دهند. این فایل که مشخصات کامل ارز دیجیتال مخصوص به خود را در بر دارد، ا اصطلاحاً وایت پیپر خوانده می‌گردد.
هرچند خیلی از کاربران علاقه‌ای به مطالعه وایت پیپر یک ارز دیجیتال ندارند، اما محتوایت آن می‌تواند دید کاملی نسبت به پروژه در اختیار شما قرار داده و همچنین نشان دهنده مسیر در نظر گرفته شده از سوی توسعه‌دهندگان در آینده نیز باشد.
حتما بخوانید: وایت پیپر ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟

  • بلاکچین Blockchain

به دنیای دیجیتال و فناوری خوش آمدید! امروزه حتی اگر از مشتریان و کاربران ارزهای دیجیتال نباشید نیز با واژه بلاک چین آشنا شده و آن را در موارد مختلفی شنیده‌اید. برای اولین بار این اصطلاح بعد از روی کار آمدن بیت کوین به کار گفته شد. بلاک چین در واقع یک دفترچه الکترونیکی از تمام تراکنش‌های صورت گرفته یک ارز دیجیتال خاص است که روزبه‌روز با افزایش تعداد تراکنش‌ها به آن اضافه می‌شود. اینکه این اصطلاح دقیقاً چیست و چه نقشی در ارزهای دیجیتال دارد، نیاز به اطلاعات کاملی دارد که باید در یک مقاله جداگانه به آن پرداخته شود. اما برای درک بهتر این‌که چرا بلاک چین یک سیستم و فناوری غیرمتمرکز است و چگونه کار می‌کند، به مثال زیر دقت کنید.
هر تراکنش در شبکه ارزهای دیجیتال با یک بلاک تعریف می‌شود که بعد از تائید وارد زنجیره بلوکی آن ارز یا همان بلاک چین آن می‌شود. در واقع بلاکچین از مجموعه عظیمی از تراکنش‌ها ساخته شده است. وقتی صحبت از غیرمتمرکز بودن می‌شود به این معنی است که هزاران کپی از بلاک چین‌ ارز دیجیتال در کامپیوتر هزاران نفر وجود دارد و هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که نسخه در دسترس وی نسخه اصلی است. ازاین‌رو هیچ‌کسی هم نمی‌تواند در آن به‌صورت شخصی و برای تقلب تغییری ایجاد نماید.

  • بلاک Block

هر کدام از حلقه‌هایی که زنجیره بزرگ بلاک چین را تشکیل می‌دهند، بلاک نامیده می‌شوند. بلاک نیز از اصطلاحات ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود که با روی کار آمدن آنها تعریف شد.

  • ارتفاع بلاک Block Hihgt

بلاک‌ها در بلاک چین با روی هم قرار گرفتن ارتفاعی را به وجود می‌آورند. برای تعریف ارتفاع هر بلاک تنها کافی است تعداد بلاک‌های قبل از آن در شبکه بلاک چین را بدانید.

  • جستجوگر بلاک Block Explorer

مانند گوگل که یک موتور جستجو در اینترنت بوده و به کاربران اجازه می‌دهد تا موضوعات مورد نظر خود را در آن جستجو نمایند، برای جستجو در میان اطلاعات بلاک‌های مختلف نیز نیاز به یک موتور جستجو داریم. این موتور جستجو با اصطلاح جستجوگر بلاک در شبکه بلاک چین شناخته می‌شود.

  • هارد فورک Hard Fork

یکی از اصطلاحات رایج در ارزهای دیجیتال که می‌بایست با آن نیز آشنا باشید، هارد فورک است. این اصطلاح اهمیت بسیار زیادی در دنیای امروز ارزهای دیجیتال دارد. فورک در واقع به آپدیت‌ها و به‌روزرسانی‌های جدید یک برنامه و یا نرم‌افزار اطلاق می‌شود. به این معنی که یک برنامه‌نویس با ایجاد تغییراتی در برنامه اصلی و اولیه یک نرم‌افزار به‌روزرسانی و آپدیت جدیدی از آن ایجاد می‌نماید که در دنیای ارزهای دیجیتال با نام هارد فورک شناخته می‌شود. هارد فورک‌ها از این نظر به وجود می‌آیند که ممکن است شبکه اولیه طراحی شده به مرور زمان با مشکلاتی روبرو شده و یا نیازمندی‌های کاربران جدید را برطرف نسازند. برای ایجاد قوانین جدید روی یک ارز دیجیتال از هارد فورک آن استفاده می‌شود.

  • سافت فورک Soft Fork

سافت ورک تعریفی مشابه با هارد ورک دارد با این تفاوت که در سافت ورک تغییرات اعمال شده بسیار جزئی هستند و نسخه به‌روز شده با نسخه قبلی کاملاً سازگار است.

  • هش Hash

یکی دیگر از اصطلاح رایج ارزهای دیجیتال هش است. البته هش تعریفی مختص به رمز ارزها نبوده و کاربردهای بسیار وسیع‌تری دارد. هشینگ و هش کردن پایه اصلی و اساسی تولید بلاک چین‌ها است. بدن استفاده از فناوری هش امکان تولید بلاک چین‌های با امنیت بسیار بالا عملاً امکان‌پذیر نیست. هش یا هشینگ فرایندی است که طی آن اطلاعات ورودی رمز نگاری می‌شوند. در این عملیات داده‌های ورودی که می‌توانند مجموعه‌ای از اعداد یا حروف باشند، تبدیل به اطلاعاتی کاملاً رمزنگاری شده می‌شوند.

  • هشینگ Hashing

هشینگ فرایندی است که در آن اطلاعات رمزنگاری می‌شوند. برای مثال فرض کنید که در حال ارسال پیامی برای کاربری هستید و تمایل دارید به‌جز وی کس دیگری توانایی اطلاع از محتوای پیام شما را نداشته باشد. در این مواقع می‌توانید از فرایند هشینگ استفاده نمایید. در بلاک چین ارزهای دیجیتال از هشینگ برای نوشتن تراکنش‌های جدید، زمان گذاری آنها و افزودن آنها به بلاک قبلی استفاده می‌شود.

  • هش ریت Hash rate

ازجمله اصطلاحات کریپتوکارنسی می‌بایست به هش ریت نیز اشاره کنیم. ریت به معنی نرخ است. هش ریت نرخ و سرعت هش را در دستگاه ماینر مشخص می‌نماید. به عبارت دیگر سرعتی که ماینر موفق به حل هش می‌شود را با هش ریت نشان می‌دهند. گاها این اصطلاح با هش پاور نیز شناخته می‌گردد.

  • همتا به همتا Peer 2 Peer

Peer 2 Peer یا P2P یا در اصطلاح فارسی همتا به همتا اصطلاح جدیدی و مختص ارزهای دیجیتال نیست و از زمان پیدایش شبکه و اینترنت عبارتی پرکاربرد شده است. البته بعد از پیدایش ارزهای دیجیتال این اصطلاح نیز بیشتر از پیش بر سر زبان‌ها افتاده است. برای اینکه به تعریف همتا به همتا در ارزهای دیجیتال بپردازیم، یک مثال ساده را با هم مرور می‌کنیم.
تصور کنید که شما درصدد انتقال پول به حساب شخص دیگری باشید. برای اجرای این عملیات شما نیاز دارید تا از سیستم بانکی به‌عنوان شخص ثالث کمک بگیرید. همتا به همتا شرایطی است که شما برای نقال و انتقال پول و یا هر اطلاعات دیگری نیاز به حضور و دخالت شخص ثالث نداشته باشید. هیچ نهاد و موسسه تراکنش‌های شما را کنترل نکرده و شما برای آن مجبور به توضیح به هیچ نهاد دیگری نیز ندارید.

  • غیرمتمرکز Decentralization

یکی از اصطلاحاتی که با به روی کار آمدن ارزهای دیجیتال به‌شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد، غیرمتمرکز است. اگر دقت کرده باشید تمام توسعه‌دهندگان، یکی از مزیت‌های اصلی ارز دیجیتال‌ها را غیرمتمرکز بودن آنها معرفی می‌نمایند. غیرمتمرکز بودن ارزهای دیجیتال به این معنی است که این ارزها تحت تأثیر و کنترل هیچ سازمان یا نهاد دولتی و غیردولتی نیستند. هیچ نهادی اعم از بانک ارزهای دیجیتال را صادر نمی‌کند و هیچ کنترلی روی آن وجود ندارد.

  • تائید Confirmation

تائید شدن اصطلاحی است که برای معتبر ساختن تراکنش‌ها در شبکه ارزهای دیجیتال تعریف نی شود. به این معنی که بعد از هر تراکنش لازم است تا اعتبار آن توسط ماینرها و کاربران شبکه تائید گردد.

  • کارمزد تراکنش Transaction Fees

ارزهای دیجیتال در دو نوع مختلف توسعه یافته‌اند. اکثریت ارزهای دیجیتال برای تائید تراکنش‌ها نیاز به کارمزد دارند. به‌این‌ترتیب که اگر ما به‌عنوان یک معامله کر به دنبال تائید تراکنش خود هستید، باید مبلغی را به‌عنوان کارمزد بپردازید که به‌عنوان کارمزد تراکنش محسوب شده و در اختیار ماینرها قرار می‌گیرد. کاربرانی که به دنبال تائید زودتر تراکنش‌های خود هستند، می‌تواند مبالغ بیشتری را به‌عنوان کارمزد تراکنش بپردازند.

  • الگوریتم اجماع Consensus algorithm

الگوریتم اجماع الگوریتمی است که به‌واسطه آنها ماینرها تصمیم می‌گیرند که یک تراکنش را تائید کنند یا خیر. این الگوریتم یکی از مؤلفه‌های اصلی شبکه بلاکچین محسوب می‌شود.

  • گواه اثبات کار Proof of work

ماینرهایی که بتوانند مسئله پیچیده مربوط به بلاک‌ها را حل کنند، می‌توانند آنها را به بلاک چین اضافه کرده و از این طریق کارمزد تراکنش مورد نظر را نیز دریافت نمایند. برای اثبات کار انجام شده روی بلاک‌ها از گواه اثبات کار استفاده می‌شود.

  • Proof of Stake

نوع دیگری از مکانیزم اجماع است که طی آن ماینرهایی که تعداد رمز ارز بیشتری دارند، شانس بیشتری برای انتخاب شدن خواهند داشت.

  • Double Spending

یکی دیگر از اصطلاحات در ارزهای دیجیتال دوباره خرج کردن است که البته خیلی رایج نبود و کاربرد خیلی زیادی ندارد. اما برای اطلاع باید بدانید که این اصطلاح به این معنی است که کاربر سعی کرده رمز ارز خود را به‌صورت همزمان در دو جای مختلف خرج نماید.
سایر اصطلاحات ارزهای دیجیتال
اصطلاحات دیگری را نیز می‌توانیم برای کریپتوکارنسی ها برشماریم. این اصطلاحات را در این بخش با هم مرور می‌کنیم. اطلاع از این واژگان و فرهنگ لغت ارزهای دیجیتال باعث می‌شود تا کاربران با سطح سواد و آگاهی بیشتری برای ورود به این بازار اقدام نمایند.

  • ارز فیات Fiat Currency

پول و اسکناس معمولی را با اصطلاح ارز فیات می‌شناسند. واحدهای پولی مختلفی که توسط بانک‌ها و دولت‌ها چاپ می‌شود، ارز فیات می‌باشند. ریال، دلار، یورو، پوند و تمام واحد‌های پولی در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند. ارزهای دیجیتال به‌عنوان جایگزینی برای ارزهای فیات شناخته می‌شوند.

  • پامپ و دامپ Pump & Dump

اصطلاح پامپ و دامپ اصلاحی است که در بیشتر بازارهای مالی رایج است و تنها مختص به ارزهای دیجیتال نیست. این اصطلاح زمانی به کار گرفته می‌شود که برخی از سرمایه‌داران به‌صورت غیرواقعی به دنبال افزایش و یا کاهش قیمت یک ارز دیجیتال می‌روند. این دست از افراد بعد از خرید یک ارز با استفاده از ترفندهای مختلف مانند شایع کردن اخبار دروغین نسبت آن، باعث می‌شوند تا سایر خریداران نیز به سمت خرید این ارز کشیده شوند که این امر درنهایت باعث بالا رفتن مصنوعی و کاذب قیمت آن می‌شود. این امر در زمان نزول قیمت نیز به همین ترتیب رخ می‌دهد. البته باید یادآور شویم که ترفندهای بسیار زیادی برای این منظور توسط این دست از افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد که اخبار یکی از آنها است.

  • اصطلاح ath در ارز دیجیتال

ath یا All Time high به بالاترین قیمت یک رمز ارز در طول تاریخچه خود اشاره دارد.

  • ATL

ATL یا All Time Low نشان می‌دهد که رمز ارز مورد نظر در پایین‌ترین قیمت تاریخچه خود قرار گرفته است. این اصطلاحات برای تحلیل تکنیکال رمز ارزها می‌توانند کاربرد داشته باشند.

  • HODL

هودل یک اصطلاح عجیب در دنیای کرپیتوکارنسی‌ها محسوب می‌شود. این اصطلاح زمانی به کار گرفته می‌شود که کاربر ارز دیجیتال را برای مدت بسیار زیادی نگهداری نماید، به اصطلاح سرمایه‌گذاری بلندمدت روی آن انجام داده باشد.

  • هودلر Hodler

به افراد و سرمایه‌گذارانی که به‌صورت بلندمدت اقدام به خرید ارزهای دیجیتال می‌نمایند، اصطلاحاً هولدر گفته می‌شود. هولدرهای ارز دیجیتال معمولا سرمایه گذاری بهتری نسبت به تریدرها دارند.

  • بگ هولدر bag Holder

این اصطلاح نیز برای تریدرها به کار گرفته می‌شود. کسی که رمز ارزی را خریداری کرده و بعد از گذشت مدتی با وجود عدم تحلیل درست سوددهی مورد انتظاری نداشته، اما همچنان اصرار به نگهداشتن آن دارد.

  • نهنگ Whale

نهنگ یا نهنگ‌ها افرادی با سرمایه‌های بسیار زیادی در بازار ارزهای دیجیتال هستند که می‌توانند با ورود و یا خروج سرمایه‌های زیاد تأثیر بسیار زیادی روی قیمت آنها داشته باشند.

  • جایزه بلاک Block Reward

پاداشی که ماینرها در ازای انجام کارهای مربوط به استخراج در شبکه بلاکچین یک ارز دیجیتال انجام می‌دهند، جایزه بلاک نامیده می‌شود که یکی از راه‌های کسب درآمد از ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود.

  • هاوینگ Halving

هاوینگ اصطلاحی مختص ارز دیجیتال بیت کوین است. این پدیده که هر ۴ سال یک‌بار رخ می‌دهد، به معنی نصف شدن پاداش ماینرها برای استخراج هر بلاک در شبکه بیت کوین می‌باشد.

  • رکت Rekt

هرچند ازجمله رایج ‌ترین اصطلاحات ارزهای دیجیتال نیست، اما لازم است تا کاربران با معنی این اصطلاح نیز آشنا باشند. این اصطلاح زمانی به کار گرفته می‌شود که تریدر تمام یا بخش اعظمی از سرمایه خود را در سرمایه‌گذاری روی ارز دیجیتال از دست بدهد.

  • فاد FUD

فاد ازجمله اصطلاحاتی است که با توجه شرایط و احساسات تریدرها به وجود آمده است. این کلمه مخفف عبارت Fear, Uncertainty, and Doubt می‌باشد. در مواقعی برخی از تریدرها با شایع کردن اخبار دروغین به دنبال کاهش قیمت ارزهای دیجیتال هستند تو خود در قیمت‌های پایین‌تری آنها را خریداری نمایند. این اصطلاح در این مواقع به کار می‌رود.

  • فومو FOMO

آشنایی با معنی این اصطلاح نیز می‌تواند در زمان تحلیل و خرید ارزهای دیجیتال به کار تریدرها بیاید. در برخی مواقع ممکن است شاهد باشید که قیمت یک ارز به‌صورت انفجاری و با شیب تندی رو به افزایش می‌گذارد. در این مواقع برخی از تریدرها و سرمایه‌گذاران ترس از این دارند که از بازار جا بمانند. ازاین‌رو بدون تحلیل اقدام به خرید ارز مربوطه می‌نمایند. این ترس جا ماندن از بازار در این تریدرها با اصطلاح فومو شناخته می‌شود که مخفف عبارت Fear of Missing Out است. البته باید متذکر شویم که این افزایش قیمت ممکن است کاذب بوده و درنهایت به ضرر خریدار تمام شود.

  • ایردراپ AirDrop

این اصلاح نیز مختص ارزهای دیجیتال است. ایردراپ وقتی به کار گرفته می‌شود که توسعه‌دهندگان ارزها در زمان معرفی و عرضه اولیه آن، مقداری از توکن‌ها را به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این کار برای افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری روی ارز دیجیتال مذکور صورت می‌پذیرد.

  • نود Node

در فرهنگ لغات ارزهای دیجیتال اصطلاحاً به افراد و کاربرانی که وظیفه تائید تراکنش‌های ارز دیجیتال را داشته باشند، نود گفته می‌شود.

  • مزرعه ماینینگ Mining Farm

به محلی که تعداد بسیار زیادی از ماینرها با دستگاه‌های ماینینگ جمع شده و یا تعداد بسیار زیادی دستگاه ماینینگ در حال کار باشند، اصطلاحاً مزرعه ماینینگ گفته می‌شود.

  • قرارداد هوشمند Smart Contract

در شبکه ارزهای دیجیتال اصطلاحاً به قراردادهایی که بر پایه بلاکچین باشند، قرارداد هوشمند اطلاق می‌گردد. این قراردادها بدون دخالت شخص ثالث و به‌صورت همتا به همتا تنظیم می‌شوند.

  • صرافی DEX یا غیرمتمرکز

یکی دیگر از اصطلاحات رایج ارز دیجیتال صرافی غیر متمرکز است. دقت داشته باشید که انواع صرافی ارز دیجیتال به دو دسته صرافی متمرکز و صرافی غیر متمرکز تقسیم می شوند. هر کدام از انواع صرافی متمرکز و صرافی غیر متمرکز با قابلیت ها و مزیت های بسیار زیادی در بازار در دسترس هستند. در این بین صرافی غیر متمرکز به انواعی از صرافی اطلاق می‌شود که در آن تمام فرایندهای معامله گری و مدیریت حساب ها به صورت غیر متمرکز اداره می‌شود و هیچ ارز دیجیتالی در پایگاه داده ذخیره نمی شود.
در یک صرافی متمرکز که شما بایستی ابتدا اقدام به باز کردن حساب کاربری در آن نموده و سپس پول فیات و یا ارز دیجیتال به حساب کاربری خود انتقال داده و برای انجام معامله اقدام نمایید. در این حالت پول واقعی و یا ارزهای دیجیتال شما در حساب کاربری شما در صرافی ذخیره می‌شود و عملاً تیم مدیریت صرافی مورد نظر به حساب شما دسترسی خواهد داشت. همچنین در صورت هک شدن حساب صرافی امکان از بین رفتن دارایی های شما نیز وجود دارد.
در صرافی غیرمتمرکز ارز دیجیتال دیگر خبری از ذخیره کردن ارزها در یک حساب ثابت نبوده و شما تمام ارزهای دیجیتال خود را در کیف پول خود نگهداری می کنید. برای انجام معامله در این دسته از انواع صرافی تنها کافی است کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال خود را به حساب صرافی خود متصل نمایید. در چنین شرایطی حتی در صورت هک شدن حساب صرافی مورد نظر نیز هیچ گزندی به سرمایه های شما وارد نخواهد شد.

  • الگوریتم اثبات مبتنی بر مفهوم (Proof of Concept)

الگوریتم اثبات مبتنی بر مفهوم یکی دیگر از الگوریتم هایی است که برای اثبات تراکنش ها در بازار ارز دیجیتال توسط برخی از شبکه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این الگوریتم ابتدا توسط یک تیم برنامه نویسی در کشور سنگاپور مورد آزمایش قرار گرفته و سپس مورد توجه شرکت‌های بزرگ نیز قرار گرفت. در این روش تمام مشخصات و شرایط حساب کاربری کاربران به صورت کاملاً محرمانه ذخیره می‌شود اما در صورتی که خود کاربر رضایت داشته باشد امکان مشاهده این مشخصات توسط برخی از شرکت ها وجود خواهد داشت. در واقع این الگوریتم یک الگوریتم بینابین میان احراز هویت کاملاً مخفیانه با الگوریتم هایی است که در آنها نیاز به احراز هویت به صورت کامل برای کاربران وجود دارد.
در الگوریتم اثبات مبتنی بر مفهوم اگر یک شرکتی بخواهد شرایط حساب شما را در شبکه بلاکچین مشاهده کند شما می توانید وارد حساب کاربری خود شده و با تعریف کردن یک کلید خصوصی و در اختیار قرار دادن به این کلید خصوصی به شرکت مربوطه امکان چنین مشاهده ای را برای آن در نظر بگیرید. دقت داشته باشید که در طی این فرآیند مالکیت مشخصات و حساب کاربری شما همچنان در اختیار خود شما قرار خواهد داشت و شرکت مورد نظر تنها مجاز به مشاهده این مشخصات خواهد بود.

  • استاندارد ERC20

یکی دیگر از اصطلاحات رایج ارز دیجیتال استاندارد ERC20است. اگر تاکنون در شبکه بلاک چین ارز دیجیتال اتریوم معامله کرده و یا انتقالی انجام داده باشید شما از این استاندارد استفاده کرده‌اید. ERC20 در واقع استاندارد مورد استفاده در شبکه بلاک چین اتریوم برای انجام تراکنش ها و انتقال رمز ارز ها است.

مرکز آموزش ارز دیجیتال و بازارهای مالی

“اصطلاحات ارزهای دیجیتال به روز می شوند”
هر چند برای ورود به دنیای ارزهای دیجیتال و شروع معامله در بازار نیاز به درک بیشتری نسبت به این بازار دارید، اما در این مقاله سعی کردیم تا قدم خوبی برای شما برداریم. بیان اصطلاحات راز دیجیتال به زبان ساده می تواند دریچه خوبی برای شما برای ورود به دنیای کریپتوکارنسی ها باشد. در کانون بورس مصمم هستیم تا آموزش رایگان ارز دیجیتال را همراه با برگزاری بهترین دوره ارز دیجیتال پیش ببریم تا از این پس کمتر شاهد ضرر کاربران ایرانی در این بازار باشیم. هم چنین:
اگر اصطلاحی را در فرهنگ لغت ارزهای دیجیتال می شناسید که از دید ما مخفی مانده است، برای ما در بخش دیدگاه ها بنویسید.
در پکیج آموزش حضوری ارز دیجیتال نیز می توانید تمام این اصطلاحات را به صورت حرفه ای و در کنار استاد با تجربه بیاموزید و از آنها برای سرمایه گذاری در بازار کریپتوکارنسی استفاده کنید. در این پکیج همچنین بهترین روش های ترید در بازار فیوچرز ارز دیجیتال نیز برای شما شرح داده شده است.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

2 دیدگاه دربارهٔ «اصطلاحات کاربردی ارز دیجیتال»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *