به وب سایت اقتصاد قرن خوش آمدید
حسابرسی

آموزش حسابرسی و انواع روش های آن

تعریف حسابرسی

برای انجام کارهای حسابرسی فردی به عنوان حسابرس انتخاب می شود که این فرد وظیفه بررسی، ثبت اسناد مالی و حسابداری و تطبیق آنها با اصول حسابداری و موارد قانونی را بر عهده دارد. این فرد باید در زمینه محاسبات و تحلیل اطلاعات مهارت قابل قبولی داشته باشد. و آموزش حسابرسی را به درستی یاد گرفته باشد.

البته چند سالی است که کامپیوتر به عملیات حسابرسی اضافه شده است و حسابرس علاوه بر آموزش حسابرسی باید به اصول و فنون حسابداری و حسابرسی که با نرم افزارهای مالی مختلف انجام می شود تسلط داشته باشد. حسابرس که مسئولیت نهایی حسابرسی صورت های مالی را بر عهده دارد باید فردی مستقل از سازمان باشد که در حال رسیدگی به این امور است. مهمترین انواع حسابرسی شامل حسابرسی صورت های مالی، حسابرسی عملیاتی، حسابرسی داخلی و حسابرسی قانونی می شود که در ادامه این مقاله از شرکت حسابرسی اقتصاد قرن به آن خواهیم پرداخت.

آنلاین یا حضوری آموزش ببینید مدرک فنی و حرفه ای، بین المللی بگیرید آموزشگاه فنی و حرفه ای مدیران محاسب (اقتصاد قرن) ش.م 104355

آنلاین یا حضوری آموزش ببینید مدرک فنی و حرفه ای، بین المللی بگیرید

آموزشگاه فنی و حرفه ای مدیران محاسب (اقتصاد قرن)

آموزش حسابرسی عملیاتی

همانطور که گفته شد آموزش حسابرسی دارای انواع مختلفی می باشد که پیچیدگی زیادی دارد. یکی از متداول ترین انواع حسابرسی، حسابرسی عملیاتی است که در موارد زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. آموزش حسابرسی در حال حاضر در زمینه کار و تجارت بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و مهمترین هدف آن مدیریت منابع اقتصادی است. در حسابرسی عملیاتی باید به ۳ ویژگی کارایی، اثربخشی و بهینه سازی اقتصادی توجه شود و در مورد یک کسب و کار از آن استفاده شود. آموزش حسابرسی عملیاتی این امکان را به فرد می دهد که در جزئی ترین فعالیت های صورت گرفته در یک کار از ۳ مولفه کارایی، اثربخشی و بهینه سازی اقتصادی استفاده کند. نکته قابل توجه این است که زمانی می فهمیم یک حسابرس عملیاتی به بهترین شکل به وظایف خود عمل نموده است که بتواند ۳ مورد ذکر شده در بالا را به بهترین نحو ممکن انجام دهد.

آموزش حسابرسی مالی

منظور از حسابرسی صورت های مالی حسابرسی بدون قید و شرط اضافی می باشد که به آن  حسابرسی مالی هم گفته می‌شود. در واقع این نوع حسابرسی هدف خاصی را دنبال می کند که عبارت است از اعتباردهی به صورت های مالی . یکی از مهمترین و اصلی ترین وظایف حسابرس در سازمان های مختلف، حسابرسی مالی می باشد. از اینرو آموزش این حسابرسی بسیار مورد اهمیت قرار دارد. همانطور که می دانید در حال حاضر دولت برای فاصله گرفتن از درآمدهای نفتی که به عنوان یک درآمد ناپایدار شناخته شده است روی به گرفتن مالیات و سرمایه گذاری در این زمینه کرده است. از اینرو هر شرکت و سازمان موظف است برای تعیین میزان مالیاتی که ملزم به پرداخت آن است، فردی به عنوان حسابرس مالیاتی و یا مالی داشته باشد که این فرد باید به درستی آموزش حسابرسی را فرا بگیرد.

پکیج آموزش تصویری حسابداری و حسابرسی

آموزش حسابرسی داخلی

حسابرسی داخلی به نوعی سیستم کنترلی اطلاق می‌شود که مدیران سازمان‌ها و شرکت های مختلف برای مشخص شدن کیفیت هزینه ها و عملیات های مالی و همچنین آگاهی از وضعیت مالی شرکت این حسابرسی ها را انجام می دهند. برای انجام این عملیات نیاز به آموزش حسابرسی داخلی است. به لحاظ حقوقی فردی می تواند برای حسابرس داخلی انتخاب شود که از افراد مالی و حسابداری شرکت باشد و اختیار دسترسی به همه اسناد و مدارک مالی و غیر مالی را داشته باشد و بتواند با مدیران ارشد سازمان ارتباط برقرار کند.

مهمترین هدف آموزش حسابرسی داخلی شامل کنترل منابع مالی و جلوگیری از بروز مشکلات مالی و اشتباهات فاحش، بررسی رعایت الزامات قانونی، شناسایی سوء استفاده های مالی سازمان و پیشگیری از آنها، شناخت مواردی که منابع مالی در آنها به هدر رفته است و گزارش آن به مدیران ارشد و به طور کلی شناخت تمامی مواردی که موجب انحرافات مالی می شود است.

استانداردهای حسابرسی

از موارد مهم دیگر در آموزش حسابرسی شناخت استانداردهای حسابرسی می باشد. این اسناد با کارهایی برای سنجش کیفیت کار حسابرسی است. توجه داشته باشید که استانداردهای حسابرسی به ۳ دسته طبقه بندی می شود.

  1. استانداردهای عمومی: مهمترین موارد در استانداردهای عمومی حسابرسی شامل مواردی چون رسیدگی توسط شخص یا اشخاصی باشد که صلاحیت کامل داشته و آموزش حسابرسی را طی کرده اند، حسابرس باید استقلال رای خود را در تمامی موارد حفظ کند و در رسیدگی و تهیه گزارش باید به صورت حرفه ای عمل کند.
  2. استانداردهای امنیتی: در این استانداردها عملیات حسابرسی باید به صورت کافی برنامه ریزی شود و بر کار کارکنان نیز به گونه ای مناسب نظارت شود، برنامه ریزی حسابرسی باید شناخت کافی از ساختار کنترل داخلی به دست آید و همچنین شواهد کافی و مناسب باید از راه پرس و جو، مشاهده و بازرسی کشف شده تا شاخصه اول برای دادن نظر نسبت به صورت های مالی باشد.
  3. استانداردهای گزارشگری: در گزارش های حسابرسی باید بیان شود که آیا صورت های مالی طبق اصول حسابداری تهیه شده است یا خیر، گزارش ها باید شرایطی را مشخص کند که در آن چنین اصولی در این دوره نسبت به دوره قبل به صورت یکنواخت رعایت نشده و گزارش ها باید اظهار نظری درباره صورتهای مالی باشد.

ضرورت و اهمیت آموزش حسابرسی

با توجه به اینکه حسابرس در دستگاه های دولتی و واحدهای اقتصادی، بازتاب نیاز اطلاعاتی گروه بزرگی از استفاده کنندگان می باشد، دولت هم در نقش سیاست گذار و مدیریت بودجه کل کشور برای تصمیم گیری درست اقتصادی اجتماعی و برنامه ریزی به اطلاعات حسابرسی نیاز دارد و از آنجایی که گزارش های مالی مهمترین وسیله انتقال اطلاعات به جامعه می باشد آموزش حسابرسی بسیار مورد اهمیت قرار گرفته است. توجه داشته باشید که حسابرسی زمانی قابل اعتماد و اتکا است که حسابرس موارد را به صورت بی طرفانه اندازه گیری می کند به گونه ای که نتایج آن قابل تایید مجدد توسط مدیران ارشد باشد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *