حسابداری مالی و حسابداری مدیریت تفاوت های بارزی با هم دارند. در آموزش حسابداری مدیریت بیشترین تمرکز روی مدیریت حوزه عمل در استفاده بهینه از اطلاعات موجود است. در نهایت تنظیم اطلاعات در گذشته توسط حسابداری مالی صورت گرفته است.
حسابداری مدیریت در یک نگاه
اطلاعاتی که به واسطه آموزش حسابداری مدیریت به دست می آید به شدت مورد نیاز خواهد بود. در واقع شرایط به صورتی است که می توان برنامه ریزی، کنترل و سازماندهی درست روی توابع موجود صورت بگیرد. این روند سبب می شود که سطح کنترل و توسعه دقیق تر باشد. اطلاعات واقعی نیز مسیر تکامل و حرکت یک شرکت را مشخص می شود.
هدف اصلی از آموزش حسابداری مدیریت این است که یک سری اطلاعات مالی درست به بخش مدیریت ارائه شود. در این بخش اعداد و ارقام و تحلیل هر یک از اعداد از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع حسابدار مدیریت یک سری اطلاعات و گزارش ها تهیه و تدوین می کند که برای استفاده مدیریت در تصمیم گیری ها است. حسابداری مدیریت سبب می شود تا تعیین استراتژی های لازم برای کسب و کار به شکل اصولی صورت بگیرد. در این حسابداری سعی می شود از مهارت و دانش حرفه ای استفاده شود تا تیه اطلاعات مالی و حسابداری با کمترین خطا همراه باشد.
آنلاین یا حضوری آموزش ببینید مدرک فنی و حرفه ای، بین المللی بگیرید
آموزشگاه فنی و حرفه ای مدیران محاسب (اقتصاد قرن)
برنامه ریزی و کنترل عملیات در رسیدن به اهداف اصلی شرکت بخش مهمی از آموزش حسابداری مدیریت محسوب می شود. در واقع حسابداری مدیریت رشته ای بین حسابداری و مدیریت محسوب می شود. حوزه های کاری حسابداری مدیریت نیز متنوع هستند. مدیریت راهبردی، مدیریت عملکرد، مدیریت ریسک سه لاین اصلی در آموزش حسابداری مدیریت محسوب می شود و نیاز است که این سه لاین به طور دقیق بررسی شود.
در ادامه این مقاله از شرکت حسابداری اقتصاد قرن با ما همراه باشید.
آموزش حسابداری مدیریت در بخش های راهبردی، عملکرد و ریسک
مدیریت راهبردی یکی از شاخه های مهم در آموزش حسابداری مدیریت محسوب می شود. در واقع این نوع حسابداری در راستای راهبرد سازمان نقش های موثری را برعهده دارد. شریک راهبردی سازمان نیز در این بخش ارزیابی می شود. آموزش حسابداری مدیریت عملکرد بخش دیگری از گرایش حسابداری محسوب می شود. مدیریت تصمیمات در حوزه های عملکردی سبب می شود که عملکرد سازمان به شکل ویژه ای دنبال شود.
آموزش حسابداری مدیریت ریسک در خصوص شناسایی ریسک ها امکان پذیر خواهد بود. به طور کلی شناسایی و اندازه گیری و مدیریت مربوط به این بخش بوده و گزارش های ریسک نیز در این راستا سنجیده می شود. تعریف حسابداری مدیریت و وظایف کلی تعیین آن نیز مربوط به همین بخش خواهد بود. به طور کلی مسئولیت های مربوط به مدیریت ریسک قطعاً بیشتر است و باید بخش های قابل توجهی را پوشش دهد.
آموزش حسابداری مدیریت و معرفی وظایف
به طور کلی وظایف در حسابداری مدیریت بر اساس اندازه و نوع فعالیت شرکت مشخص می شود. در شرکت های کوچک و متوسط همه کارهای مرتبط به حسابداری مثل ثبت جریان های مالی شرکت و بررسی محاسبات حقوق و دستمزد کارکنان بخش مهمی از آموزش حسابداری مدیریت محسوب می شود. ثبت درآمدها و هزینه ها و همینطور تدوین صورت های مالی مثل سود و زیان و ترازنامه ها نیز در این راستا قرار می گیرند. جریان های نقدی و اظهارنامه های مالیاتی نیز بر عهده شخص خواهد بود.
در صورتی که شرکت بزرگ باشد به طور کلی پروسه آموزش حسابداری مدیریت متفاوت خواهد بود. در این بخش نظارت بر کار واحد حسابداری صورت می گیرد. تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده های دریافت شده نیز بر اساس بودجه های لازم برای اجرایی کردن برنامه ها صورت می گیرد. اندازه گیری عملکرد شرکت و تصمیم گیری عملیاتی نیز صورت می گیرد.
شاخه های آموزش حسابداری مدیریت
در آموزش حسابداری مدیریت نگاه رو به جلو است و نگاه تاریخی وجود ندارد. مهمترین بخش در آموزش حسابداری مدیریت مربوط به پشتیبانی از تصمیم گیری است و به موارد خاص اشاره ندارد. آموزش حسابداری مدیریت برای کار و استفاده در سازمان ها طراحی شده است. در واقع این مدل حسابداری برای ذینفعان و بستانکاران و قانونگذاران گزینه خوبی محسوب نمی شود. این سبک از حسابداری محرمانه است و توسط مدیران استفاده می شود. یعنی در آموزش حسابداری مدیریت گزارش گیری عمومی وجود ندارد. این مدل از حسابداری بر اساس احتیاجات مدیران محاسبه می شود. استاندارد عمومی حسابداری مالی در این راستا جایگاهی ندارد.
تکنیک های آموزش حسابداری مدیریت
یکی از بخش های مهم در آموزش حسابداری مدیریت مربوط به برنامه های ریزی مالی است. برنامه ریزی مالی سبب تصمیم گیری در خصوص فعالیت های مالی می شود تا اهداف اولیه شکل بگیرد. اهداف می توانند بلند مدت یا کوتاه مدت باشند. در این راستا سیاست های مالی تنظیم می شوند. روش های اجرایی مالی نیز توسعه می یابند. از سوی دیگر برای رسیدن به سیاست های مالی نیاز به حداکثر بازده سرمایه خواهد بود. سیاست های مالی سبب می شود تا میزان سرمایه مورد نیاز و منابع بودجه به درستی تعریف شوند. تعیین و توزیع درآمد و تعیین سطح سرمایه گذاری بهینه روی دارایی ها تاثیر گذار هستند.
تحلیل صورت های مالی یکی دیگر از بخش های آموزش حسابداری مدیریت محسوب می شود. تجزیه و تحلیل برای تعیین صورت های مالی بسیار مهم است. درآمدهای مورد نظر می تواند سررسید های بدهی و سودآوری را مشخص سازد. تکنیک های تحلیلی چند منظوره سبب می شود تا صورت های مالی قیاسی مشخص شود و صورت های جریان وجوه نقد نیز ارزیابی شود. در نهایت سرمایه گذاران اصلی مشخص می شوند.
حسابداری مدیریت یکی از شاخههای حسابداری است که بر استفاده از اطلاعات مالی و غیرمالی برای کمک به مدیران در تصمیمگیریهای مدیریتی و برنامهریزیهای استراتژیک تمرکز دارد. این شاخه به تحلیل و تفسیر دادههای مالی، برنامهریزی مالی، کنترل و بودجهبندی، و ارزیابی عملکرد سازمانی میپردازد.
وظایف اصلی حسابداری مدیریت عبارتند از:
بودجهبندی و پیشبینی مالی: تهیه و تنظیم بودجههای سازمانی و پیشبینی عملکرد مالی آینده.
تحلیل هزینهها: تجزیه و تحلیل هزینهها به منظور کاهش هزینهها و افزایش کارایی.
ارزیابی عملکرد: سنجش عملکرد بخشهای مختلف سازمان و تعیین انحرافات از اهداف تعیینشده.
تصمیمگیری: ارائه اطلاعات دقیق و به موقع به مدیران برای تصمیمگیریهای راهبردی و عملیاتی.
کنترل داخلی: ایجاد و نظارت بر سیستمهای کنترلی داخلی برای اطمینان از صحت و دقت اطلاعات مالی.
مدیریت ریسک: شناسایی، ارزیابی و مدیریت ریسکهای مالی و عملیاتی.
این نوع حسابداری از ابزارها و تکنیکهای مختلفی مانند تحلیل نقاط قوت و ضعف (SWOT)، تحلیل حساسیت، و مدلسازی مالی استفاده میکند تا به بهبود تصمیمگیریهای مدیریتی کمک کند.
هزینه یابی استاندارد یعنی چه؟
یکی از بخش های مهم در آموزش حسابداری مدیریت مربوط به هزینه یابی استاندارد است که روشی مهم در ثبت معاملات حسابداری محسوب می شود. در این راستا هزینه های استاندارد و هزینه های واقعی مشخص می شوند. در این روش بسیار مهم است که سیستم های اطلاعات حسابداری مدرن مربوط به صاحبان کسب و کار کوچک سنجیده شود. همزمان نیاز است که هزینه های واقعی و استاندارد نیز سنجیده شود.
در نهایت بخش مهمی از آموزش حسابداری در حسابداری مدیریت مربوط به کنترل بودجه خواهد بود. از ابزارهای کنترل بودجه برای برنامه ریزی خاص استفاده می شود. کنترل بودجه یک روش مهم برای هدایت صحیح عملیات های کسب و کار خواهد بود. بازده های سرمایه گذاری نیز با رضایت بخش صورت می گیرد. بودجه بندی برای کنترل تولید نیز بسیار مهم است.
سلام من دوست دارم به صورت کمک حسابرس کارکنم کارشناسی حسابداری از دانشگاه پیام نوروکارشناسی ارسد ازدانشگاه ازاد دارم خواهشمندم مراراهنمایی کنید
سلام با تلفن ۰۹۱۲۴۶۷۷۷۶۲ تماس بگیرید