به وب سایت اقتصاد قرن خوش آمدید
حسابرسی داخلی

آموزش حسابرسی داخلی

آموزش حسابرسی داخلی به پرسنل حسابداری برای جلوگیری از سوءاستفاده های مالی داخل سازمان ها الزامی می باشد. در این دوره ها به اشخاص آموزش داده می شود که چگونه می توانند مشکلات مالی ادارات را پیدا کنند و صحت گزارش ها را بررسی نمایند. با توجه به اهمیت این موضوع در حسابداری، تلاش شده است تا در این مقاله از شرکت حسابداری اقتصاد قرن نکات مهم و کاربردی از دوره های آموزش حسابرسی داخلی بیان گردد.

منظور از حسابرسی داخلی چیست؟

منظور از حسابرسی داخلی، مجموعه فعالیت هایی می باشد که طی آن یک فرد مسئولیت بررسی و نظارت بر تراکنش ها و تمام اقدامات مالی را بر عهده می گیرد. چنانچه حسابرسی داخلی به درستی انجام شود، هیچگونه مشکلی در ترازنامه ها و حساب ها ایجاد نمی شود. با این توضیح می توان دریافت که یک حسابرس در گام اول باید تلاش نماید تا خطا ها و اشتباهات مالی را دریابد و در گام دوم صحت فعالیت های حسابداری را بررسی نماید.

آنلاین یا حضوری آموزش ببینید مدرک فنی و حرفه ای، بین المللی بگیرید آموزشگاه فنی و حرفه ای مدیران محاسب (اقتصاد قرن) ش.م 104355

آنلاین یا حضوری آموزش ببینید مدرک فنی و حرفه ای، بین المللی بگیرید

آموزشگاه فنی و حرفه ای مدیران محاسب (اقتصاد قرن)

به صورت کلی می توان بیان نمود که در دوره های آموزش حسابرسی داخلی تلاش می گردد تا به افراد آموزش داده شود که چگونه می توان هزینه ها، وضعیت مالی و کیفیت عملیات حسابداری سازمان را بهبود داد. شاید برای شما نیز این سوال به وجود آمده باشد که حسابرس کیست؟ در پاسخ می توان بیان نمود که حسابرس داخلی شخصی از پرسنل همان سازمان می باشد که اولا به امور مالی سازمان تسلط کافی و لازم را دارد، ثانیا در خصوص فعالیت های حسابداری با مهارت است.

اهداف حسابرسی داخلی

برای اینکه بتوانید در دوره های آموزش حسابرسی داخلی موفق شوید لازم است تا در گام اول بدانید که هدف حسابرسی داخلی چیست؟ در پاسخ می توان بیان نمود که یک حسابرس باید به صورت پیوسته گزارشات کاملی از امور مالی شرکت به مدیران ارائه دهد تا آنها را در رسیدن به اهداف خود یاری نماید. به صورت کلی هدف حسابرسی را می توان به صورت زیر دسته بندی نمود:

  • بهبود فعالیت های نظارتی بر سازمان و پرسنل
  • محافظت از تمام دارایی ها و نیروهای انسانی داخل سازمان
  • بررسی صحت گزارش های مالی
  • بررسی منابع مالی وجلوگیری از به هدر رفتن آنها
  • بررسی تنخواه شرکت و نظارت بر خرید های داخلی
  • نظارت بر فعالیت های مرتبط با انبارگردانی و بررسی ورودی و خروجی ها از انبار
  • بررسی جزئیات مربوط به حقوق و دستمزد
  • بررسی عملیات بودجه بندی و هزینه های انجام شده در شرکت

روش اجرا حسابرسی

در آموزش حسابرسی داخلی، یکی از هدف های مهم یاد دادن روش حسابرسی داخلی است. در واقع می توان بیان نمود که اولین حسابرسی با شروع فعالیت های مالی شرکت آغاز می شود. اما برخی از شرکت ها در انتهای دوره های مالی و زمانی که فعالیت های مالی آنها به اتمام رسید، اقدام به حسابرسی می کنند. یک حسابرس باید دو کار مهم داخل سازمان انجام دهد:

  • در گام اول نیاز است تا تمام فعالیت های مالی شرکت را بررسی نموده و صحت آنها را بسنجد. از همین رو تسلط وی به امور حسابداری بسیار مهم می باشد.
  • در گام دوم بسیار مهم می باشد که حسابرس بتواند داده ها و اطلاعاتی را که به دست آورده است به خوبی تحلیل نماید. این کار وی منجر به پیدا نمودن اشتباهات می شود. لذا به راحتی می توان برای فعالیت های آینده برنامه ریزی نمود.

با این تفاسیر می توان دریافت که حسابرسی داخلی بسیار دشوار و پیچیده می باشد. در دوره های آموزش حسابرسی داخلی، هدف یاد دادن روش های حسابرسی است که در کمترین زمان بیشترین بازده را داشته باشند. در همین راستا توصیه می شود تا مراحل زیر را انجام دهید:

  • در گام اول از حسابرسی داخلی توصیه می شود تا برای فعالیت های خود برنامه ریزی داشته باشید. به عبارت دیگر اهداف خود را مشخص کرده و تلاش کنید تا در کمترین زمان بیشترین داده ها را کسب نمایید.
  • سپس باید تیم های مشخصی را که همگی دارای توانایی و تخصص هستند، تشکیل دهید تا امور حسابداری شرکت را بررسی نمایند. مدیریت ریسک در این مرحله دارای اهمیت زیادی است.
  • یک حسابرس داخلی باید بتواند برای بررسی فعالیت ها و مشکلات مالی که داخل سازمان وجود دارند، روش های کنترلی درستی را بکار گیرید.
  • در طی انجام فعالیت های مالی لازم است تا مدارک و اسناد لازم طبقه بندی و گردآوری گردند. از جمله لیست های مهمی که در این مرحله تهیه آنها الزامی است، می توان به لیست نمودار ها و اسناد، گزارش های کارآمدی و لیست دسترسی ها اشاره نمود.

با این توضیح داده ها پس از طی نمودن چندین مرحله حاصل می شوند.

پکیج آموزش تصویری حسابداری و حسابرسی
آیا حسابداری داخلی با خارجی متفاوت است؟

یکی از مسائلی که در دوره های آموزش حسابرسی داخلی بیان می شود، تفاوت بین حسابرسی داخلی و خارجی می باشد. در حسابرسی داخلی، فردی که مسئولیت انجام این فعالیت ها را برعهده می گیرد از داخل سازمان می باشد. اما حسابرس خارجی یک فرد مستقل است که اغلب از سمت موسسه ای وارد سازمان شده و کارهای حسابرسی را پیگیری می نماید. در برخی از امور حسابداری، استفاده از حسابرس خارجی مهم است. در واقع این مورد یک الزام قانونی است.

یکی از موارد مهمی که در دوره های آموزش حسابرسی داخلی بیان می شود و افراد تلاش می کنند تا به آن برسند، ویژگی ها و مشخصات یک حسابرس خوب است. این موارد به قرار زیر هستند:

  • یک حسابرس داخلی باید فن بیان قوی داشته باشد. از سوی دیگر گزارشات ارائه شده وی می بایست همگی دارای مهر و امضا باشند.
  • یک حسابرس داخلی باید بتواند به تمام اسناد مالی شرکت دسترسی داشته باشد. لذا مدیر سازمان لازم است تا برای او یک مقام مستقل در نظر بگیرد.

جمع بندی

با توجه به مواردی که در بالا بیان شد، می توان دریافت که حسابرسی داخلی دارای ابعاد متفاوتی است. از سوی دیگر یک حسابرس داخلی، وظایف متعددی داخل سازمان دارد. از همین رو نیاز است تا دوره های آموزشی متفاوتی تشکیل شوند تا وظایف یک حسابرس داخلی به تفکیک بیان شوند و افراد مهارت لازم را به دست آورند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *