به وب سایت اقتصاد قرن خوش آمدید
آموزش حسابداری و حسابرسی در کرج

آشنایی با حسابداری و انواع مختلف آن

حسابداری علمی است که به بررسی تراکنش های مالی و مسائل مالی شرکت ها و کسب و کارهای مختلف می پردازد. بدون شک بدون داشتن یک حسابدار شما نمی توانید مسائل مالی کسب و کارهای بزرگ خود را به صورت جامع و کامل مورد بررسی قرار دهید. ما در این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره این رشته علمی صحبت کنیم و اطلاعاتی را در خصوص آن در اختیار شما قرار دهیم. علاوه بر این ما در این مطلب درباره انواع مختلف حسابداری نیز به صورت کامل اطلاعاتی را به شما ارائه می دهیم که می تواند به میزان زیادی برای شما مفید باشد. بنابراین با ما در این مطلب همراه باشید تا اطلاعات کاملی را در این زمینه بدست بیاورید.

حسابدار کیست و چه کاری انجام می دهد؟

این علم در واقع علم ثبت تراکنش های مالی همراه با ذخیره سازی، مرتب سازی، بازیابی اطلاعات، جمع بندی و ارائه نتایج مربوط به آنها در گزارش ها و تحلیل های مختلف است. حسابدار شخصی است که بتواند این عملیات ها را به خوبی برای کسب و کارهای مختلف انجام دهد و نتایج دقیقی را از وضعیت مالی و کسب و کار به شما ارائه دهد. امروزه این رشته به دلیل استفاده از فرمول های پیچیده و همینطور نرم افزارهای مختلف تبدیل به یک رشته پیچیده و سخت شده است که پیدا کردن شخصی متخصص در این زمینه می تواند سختی های زیادی را برای شما به همراه داشته باشد.

در صورتی که شما اطلاعات مالی زیادی را در کسب و کار خود داشته باشید احتمالا نیازمند یک یا چند حسابدار هستید تا بتوانید گزارش های درست و مناسبی را از اطلاعات مالی خود دریافت کنید.

بازار کار حسابداری به چه شکل است؟

امروزه بازار کار در کشورهای مختلف نیازمند حسابداران مختلفی است که این موضوع باعث می شود تا بازار کار این رشته فوق العاده باشد. بنابراین اگر شما هم یک حسابدار حرفه ای هستید احتمالا با پیشنهادات مختلف کاری رو به رو شده اید که برخی از آنها با شرایط شما مناسب بوده و برخی دیگر نبوده اند. در صورتی که شما کیفیت بالایی در این حوزه داشته باشید و بتوانید به عنوان یک حسابدار حرفه ای فعالیت کنید در بسیاری از کسب و کارها می توانید شروع به کار و کسب درآمد کنید.

حسابداری مالی چیست؟

حسابدار مالی شخصی است که فرایند ثبت، جمع بندی و گزارش معاملات حاصل از عملیات های تجاری را در یک بازه زمانی مشخص انجام می دهد. دقت داشته باشید که این فرایند در تهیه صورت حساب های مالی از جمله تراز نامه، محاسبه سود و زیاد معاملات، جریان وجوه نقد که عملکرد یک شرکت در یک دوره معین را مشخص می کند خلاصه می شود.

فرصت های کاری برای یک حسابداری مالی هم در بخش های دولتی و هم در بخش های خصوصی می توان پیدا کرد. وظایف یک حسابدار مالی ممکن است با وظایف یک حسابدار عمومی متفاوت باشد چرا که حسابدار مالی می تواند به جای این که به صورت مستقیم برای یک شرکت خصوصی و یا سازمان دولتی کار کند می تواند برای خودش و به صورت فریلنسری کار کند.

یک حسابدار مالی در واقع از یک سری اصول در این علم استفاده می کند. انتخاب این اصول کاملا وابسته به دوره ای است که این حسابدار قصد انجام فعالیت دارد و همینطور وابسته به تجارتی است که قصد استفاده از این اصول در آن را دارد. به عنوان مثال برای بانک ها ممکن است از یک سری اصول استفاده شود و در عین حال برای کارخانه های مختلف از اصول مختلفی استفاده شود.

آشنایی با حسابداری و انواع مختلف آن

حسابدار بازرگانی چه کسی است؟

حسابدار بازرگانی به طور کلی شخصی است که باید سه فعالیت اصلی شامل فعالیت های زیر را انجام دهد:

شناسایی، ثبت و برقراری ارتباط بین وقایع اقتصادی یک شرکت.

در واقع حسابداران بازرگانی این وظیفه را دارند که رویدادهای اقتصادی مانند معاملات و سرمایه گذاری ها را شناسایی کنند. این حسابداران از روش های دفترداری برای ثبت منظم این وقایع اقتصادی استفاده می کنند. در نهایت حسابداران بازرگانی برای ارائه اطلاعات خود به افرادی که از اطلاعات حسابداری استفاده می کنند از صورت های مالی استفاده می کنند. البته باید دقت داشته باشید که گاهی اوقات وظیفه یک حسابدار بازرگانی این است که صورت های مالی را به صورت کامل تجزیه و تحلیل و تفسیر کند و معنی داده های گزارش شده را نیز ارائه دهد.

بنابراین حتما باید به این موضوع توجه داشته باشید که وظیفه یک حسابدار بازرگانی متناسب با تجارتی که در آن فعالیت می کند تغییر می کند ولی سه اصلی که در ابتدای این بخش به شما بیان کردیم تقریبا جز وظایف اصلی این حسابداران به شمار می آید.

حسابداری مالیاتی چیست؟

این علم در واقع ساختاری از روش هایی است که در دنیای حسابداری مورد استفاده قرار می گیرند ولی بیشتر از این که بر روی صورت های مالی تمرکز داشته باشد بر روی فعالیت های مالیاتی کسب و کارها و شرکت ها تمرکز دارد. معمولا حسابدار مالی باید به تمامی درآمدهای داخلی سازمانی که در آن کار می کند مسلط باشد.

علاوه بر این قوانین خاصی برای شرکت ها و افراد برای پر کردن اظهارنامه های مالیاتی نیز وجود دارد که حسابدار مالیاتی باید به این قوانین نیز به طور کامل مسلط باشد. در اصل این حسابداران زیرمجموعه ای از حسابداران عمومی به شمار می آیند که با تهیه کردن اظهارنامه های مالیاتی و پرداخت مالیات سر و کار دارد. امروزه بسیاری از سازمان ها و حتی افراد شخصی نیز نیازمند این حسابداران هستند و موقعیت شغلی بسیار خوبی برای آنها فراهم است. حسابداری مالیاتی برای اشخاص شامل محاسبه سود یا زیان سرمایه گذاری متمرکز و برای کسب و کارها کمی پیچیده تر است و شامل هزینه وجوه و مواردی که شامل مالیات نیستند نیز می شود.

حسابدار صنعتی کیست و چه کاری انجام می دهد؟

حسابداری صنعتی یکی دیگر از زیرشاخه های حسابداری است که به طور خاص فعالیت هایی را برای صنایع مختلف انجام می دهد. یک حسابدار صنعتی برای انجام مسئولیت های خود باید مهارت هایی را داشته باشد که در این بخش درباره آنها صحبت می کنیم. یک حسابدار صنعتی علاوه بر تمامی مهارت های تخصصی باید مهارت های تحلیلی و مهارت های ارتباطی خوبی نیز داشته باشد. تقریبا ۵۰ درصد فعالیت حسابداران صنعتی در زمینه کار با صورت حساب های مالی می باشد و به همین علت این افراد باید تخصص زیادی در این حوزه داشته باشند. علاوه بر این حسابداران صنعتی باید در زمینه کار کردن با حساب های دفتر کل نیز تجربه بالایی داشته باشند و همینطور بتوانند با صورت حساب های جدید مالی نیز به خوبی کار کنند.

حسابداری پیمانکاری چیست؟

معمولا پیمانکاران در زمان های مشخصی با چند شخص تحت قرارداد هستند و کارگران مختلفی نیز برای آنها کار می کنند و هزینه های خاص خود را نیز دارا می باشند. در چنین شرایطی حسابداری پیمانکاری می تواند به شما کمک کند تا به سادگی هرچه تمام بتوانید هزینه ها و سود خود را محاسبه کنید. حسابداران پیمانکاری امروزه از روش های مختلفی برای انجام این کار استفاده می کنند که این روش ها باید کاملا از نظر علمی منطقی باشند و به همین دلیل معمولا پیمانکاران اقدام به استخدام حسابداران پیمانکاری حرفه ای برای خود می کنند.

علاوه بر این سازمان امور مالیاتی معمولا آیین نامه هایی را برای پیمانکاران تدوین می کند که آشنایی با آنها نیز یکی دیگر از وظایف حسابداران پیمانکاری به شمار می آید چرا که مسئولیت رعایت کردن این آیین نامه ها در پروژه های مختلف بر عهده این حسابداران پیمانکاری می باشد. معمولا این نوع از حسابداران برای پروژه بلند مدت پیمانکاری مورد نیاز هستند.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

8 دیدگاه دربارهٔ «آشنایی با حسابداری و انواع مختلف آن»

  1. ممنون از توضیحاتتون راجب شاخه های مختلف حسابداری. سوالی که در حال حاضر دارم اینکه در ایران توی مقطع ارشد در حال حاضر چه گرایشی از حسابداری کاربردی تر هست؟ خودم به شخصه به مدیریت مالی و حسابرسی توی مقطع ارشد علاقمند هستم، میخاستم بدونم این شاخه ها از حسابداری توی مقطع ارشد کاربردی هستن؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *