تاکنون در مقالات منتشر شده در سایت شرکت حسابداری و حسابرسی اقتصاد قرن بسیار به این موضوع تاکید داشته ایم که کسب آکاهی و اطلاعات کافی در خصوص موارد مرتبط با حسابرسی مالیاتی تا چه حد می تواند در توسعه ی یک کسب و کار اثر مثبت داشته باشد، از این رو ضروری است که هر واحد صنفی تولیدی، خدماتی و … از اطلاعات لازم به حرفه ی تخصصی خود بهره مند باشد.
هزینه های فعالیت اقتصادی
یکی از موضوعات بسیار مهم در مورد هزینه هایی است که در طی زمان فعالیت یک واحد اقتصادی به وجود می آید. در واقع هر کسب و کاری برای به دست آوردن درآمد، نیاز دارد که هزینه هایی را صرف نماید و بدون آن ادامه ی کار و فعالیت ممکن نخواهد بود. به هر میزانی که صاحبان مشاغل درصدد دستیابی به درآمد و سود بیشتر باشند، ملزم می شوند که میزان بیشتری از هزینه ها را متحمل شوند تا فعالیت کسب و کار آنان ادامه یابد.
قانون مالیات های مستقیم هزینه ها را به دو نوع قابل قبول و غیر قابل قبول تقسیم بندی کرده است. نوع اول در واقع مواردی هستند که مورد قبول کارشناسان امور مالیاتی قرار گرفته و مبلغ در نظر گرفته شده برای آن ها قابل کسر از میزان درآمد شخص حقوقی خواهد بود و طبیعتا نوع دوم چنین شرایطی را ندارند.
معیاری هزینه های قابل قبول مالیاتی
شاید برایتان این سوال مطرح شود که بر اساس چه معیاری هزینه های قابل قبول مالیاتی تعیین می گردند و آیا شخص کارشناس به دلخواه و سلیقه ی خود تصمیم می گیرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که یک سری معیار ها و ضوابط مشخص در قانون مالیات های مستقیم تعیین شده اند که تمامی کارشناسان موظف به پیروی از آن ها می باشند و همچنین تمامی فعالان اقتصادی نیز موظف هستند تا اعداد و ارقام و گزارشات حقیقی و درست را به کارشناسان ارائه دهند؛
چرا که بسیار مشاهده شده است برخی افراد سعی دارند تا در مدارک و دقاتر قانونی دست ببرند و برای کاهش دادن مبلغ مالیات، هزینه های خود را بیش از آنچه که بوده است جلوه دهند اما مطابق با قانون مالیات های مستقیم فقط برخی از موارد مشخص به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی شناخته می شوند. در این مطلب نیز شرکت اقتصاد قرن قصد دارد که به منظور اطلاع رسانی بیشتر به فعالان اقتصادی و صاحبان کسب و کار، اطلاعات مختصر و مفیدی در مورد این موضوع مهم ارائه دهد.
شرایط هزینه های قبول مالیاتی براساس ماده ۱۴۷ قانون مالیات های مستقیم
همانطور که گفتیم تطبیق برخی از معیارها شرایط لازم برای تایید هزینه ها را فراهم می نماید و آگاهی صاحبان کسب و کار از این موضوع بسیار ضروری است و از این طریق می توانند متوجه شوند که چه بخشی از درآمد آنان مشمول مالیات خواهد شد. در تعریف ماده ۱۴۷ چنین آمده است که:
هزینه های قابل قبول مالیاتی، مواردی می باشند که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصرا مربوط به تحصیل درآمد موسسه در دوره های مالی مربوط با رعایت حد نصاب های مقرر ( سقف تعیین شده برای آن ) باشند.
حال این سوال مطرح می گردد که منظور از ” موسسه ” چیست و چه مشاغلی
با این عنوان در نظر گرفته می شوند؟
تمامی اشخاص حقوقی و کسب و کار هایی که در ( ماده ۹۵ ) این قانون از آن ها نامبرده شده است، همگی به عنوان موسسه شناخته شده و مشمول هزینه های مالیاتی می شوند و لازم است که در بازه های زمانی مشخص نسبت به تحریر و ارائه ی دفاتر قانونی اقدام نمایند.
– منظور از عبارت ” در حدود متعارف متکی به مدارک ” چیست؟
یعنی برای اثبات صحت و درستی هزینه ها بتوان مدارک معتبری نظیر صورتحساب ها، فیش پرداخت، اوراق بانکی و … ارائه داد.
– ” تحصیل درآمد موسسه در دوره های مالی ” به چه معناست؟
یعنی هزینه های قابل قبول مالیاتی باید از درآمدی تامین شود که آن درآمد از فعالیت خود آن کسب و کار به دست آمده باشد. دوره ی مالی در واقع به همان سالی اشاره دارد که در طی آن، موسسه قادر به کسب درآمد بوده است.
ارائه ی خدمات مشاوره و حسابرسی مالیاتی توسط شرکت اقتصاد قرن در کرج
مجموعه ی ما نیز با هدف اطلاع رسانی و ارائه ی راهنمایی به فعالان اقتصادی استان البرز، نسبت به ارائه ی مشاوره و خدمات مرتبط با هزینه های قابل قبول مالیاتی اقدام نموده است و در صورتی که به عنوان یکی از صاحبین مشاغل در این استان فعال هستید، می توانید به منظور رسیدگی به امور مالیاتی و تشخیص درست هزینه های جاری کسب و کارتان از راهنمایی های کارشناسان شرکت اقتصاد قرن برخوردار شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در جلسات مشاوره ی مالیات، می توانید از طریق شماره های ذکر شده در این سایت با ما تماس حاصل نمایید.
هزینه های قابل قبول مالیاتی براساس ماده ۱۴۸ قانون مالیات های مستقیم، شامل چه مواردی می شوند؟
- قیمت خرید مربوط به کالای فروخته شده و یا مواد مصرفی به کار رفته در آن.
- قیمت خدمات فروخته شده و ارائه شده به متقاضیان.
- تمام هزینه های مربوط به استخدام کارکنان یک مجموعه : ( حقوق و دستمزد، مزایای مستمر نقدی و غیر نقدی، مزایای غیر مستمر نقدی و غیر نقدی مثل اضافه کاری، پاداش، عید، بهداشت و درمان کارکنان، حقوق بازنشستگی، بیمه ی عمر و حوادث، هزینه ها ی فرهنگی، ورزشی و رفاهی کارگران و کارکنان و سایر موارد )
- مبلغ اجاره یا نگهداری محلی که واحد اقتصادی در آن جا بنا شده است.
- مخارج مرتبط با اجاره، تعمیر و نگهداری و تعویض قطعات تجهیزات و ماشین آلاتی که در کسب و کار شما مورد استفاده قرار گرفته اند.
- هزینه های مرتبط با سوخت، برق، آب، مخابرات و غیره.
- مبالغ پرداخت شده در قالب بیمه های مربوط به عملیات و دارایی های آن واحد اقتصادی.
- تمامی مبالغ مرتبط با عوارض، جرایم و هزینه های مالیاتی ( که به شهرداری ها، وزارتخانه ها و یا دولت پرداخت شده است )
- مبالغی که به جهت آموزش، آزمایش و بررسی و تحقیق، خرید کتاب و نشریات صرف شده است
- مخارج مربوط به بازاریابی، تبلیغات شهری و نمایشگاهی که به فعالیت آن موسسه و واحد اقتصادی مربوط باشد.
- مبالغی که برای جبران خسارات و یا زیان اشخاص حقیقی و حقوقی صرف شده اند.
- تمامی مخارج مرتبط با حمل و نقل، یاب و ذهاب، پذیرایی و انبارداری.
- سود و کارمزد پرداخت شده به بانک ها، صندوق تعاون یا مؤسسات اعتباری به جهت انجام دادن عملیات مؤسسه.
در صورت نیاز، برای کسب اطلاعات در خصوص سایر مواردی که به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی در نظر گرفته می شوند، بر اساس نوع کسب و کارتان می توانید با شرکت حسابداری اقتصاد قرن تماس گرفته و یا به صورت حضوری به آدرس درج شده در این وب سایت مراجعه نموده و از راهنمایی های حرفه ای کارشناسان مالیاتی مجموعه بهره مند شوید.
هزینه های درمانی کارکنان شامل هزینه های قابل قبول مالیاتی هست؟
میشه چند نمونه هزینه های قابل قبول مالیاتی را نام ببرید
چه نوع هزینه هایی مورد قبول مسئولین مالیاتی میباشد؟
هزینه های انجام شده در صورت تایید آیا قابل کسر از درآمد شخص حقوقی و یا شرکت ها هستند ؟
برای کاهش دادن مالیات چه فاکتورهایی میتونیم ارائه بدیم؟
چه ارگان ها و موسساتی مشمول هزینه های مالیاتی هستند؟
هزینه حقوق و دستمزد پرسنل جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی است؟